ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αντόνιο Κόστα πορτρέτο
Φώτο: Shutterstock

Κόστα: Απαραίτητη η διατλαντική ενότητα για βιώσιμη ειρήνη στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, τόνισε πως η ενότητα Ευρώπης-ΗΠΑ είναι ουσιαστική για βιώσιμη ειρήνη στην Ουκρανία.

Η συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών αναδεικνύεται κομβικής σημασίας για τη διασφάλιση μιας μακροπρόθεσμης και βιώσιμης ειρήνης στην Ουκρανία, σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνασπισμού των Προθύμων, ο κ. Κόστα τόνισε ότι, εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, η ΕΕ και οι ΗΠΑ θα πρέπει να ενισχύσουν περαιτέρω την πίεση προς τη Ρωσία. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, η δυναμική αυτή αντιμετώπιση αποτελεί μονόδρομο, προσθέτοντας:

Ενίσχυση διεθνών πιέσεων ως απάντηση στην απουσία συμφωνίας

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ξεκαθάρισε πως η ενότητα του δυτικού μετώπου αποτελεί κεντρικό παράγοντα στις διπλωματικές προσπάθειες για την Ουκρανία. Η διατήρηση και ενίσχυση της διατλαντικής συνεργασίας, ιδίως μέσα από συντονισμένες κινήσεις, χαρακτηρίζεται κρίσιμη για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων αλλά και για την εφαρμογή μέτρων που θα οδηγήσουν σε σταθερότητα στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Σταματά βοήθεια σε Ουκρανία αν δεν συμμαχήσει η Ευρώπη για Χορμούζ

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να απείλησε διακοπή στην προμήθεια όπλων προς την Ουκρανία, πιέζοντας τους Ευρωπαίους συμμάχους για συμμετοχή σε συμμαχία υπέρ του ανοίγματος των Στενών του Χορμούζ, σύμφωνα με τους Financial Times.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Επαφές Ζελένσκι-Ρούτε με Αμερικανούς διαπραγματευτές

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με Αμερικανούς διαπραγματευτές, παρουσία του επικεφαλής του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, του Στηβ Γουίτκοφ, του Τζάρεντ Κούσνερ και του γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ.
Εγκαταστάσεις φυσικού αερίου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουγγαρία διακόπτει σταδιακά τις παραδόσεις αερίου στην Ουκρανία

Η Ουγγαρία θα μειώσει σταδιακά τις εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ουκρανία έως ότου αποκατασταθεί η ροή ρωσικού πετρελαίου, ανακοίνωσε ο Ορμπάν, τονίζοντας την ανάγκη για νέα μέτρα ενεργειακής ασφάλειας.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ρωσία κλιμακώνει τις επιθέσεις στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι η Ρωσία αύξησε τις επιθέσεις εκμεταλλευόμενη τον καιρό, γεγονός που οδήγησε σε περισσότερες απώλειες, ενώ τόνισε πως Ουκρανικές θέσεις άλλαξαν σημαντικά στο Ντονέτσκ.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μελόνι-Ζελένσκι για ενότητα Δύσης στην Ουκρανία

Η Τζόρτζια Μελόνι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με επίκεντρο την ειρήνη στην Ουκρανία. Επαναβεβαιώθηκε η σημασία της ευρωπαϊκής συνεισφοράς και η Ιταλία δεσμεύτηκε σε υποστήριξη και ανοικοδόμηση.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τέσσερα χρόνια πολέμου Ρωσίας - Ουκρανίας

Το τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή τα τέσσερα χρόνια από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, καταδικάζει τη ρωσική εισβολή και επικρίνει την ΕΕ για ελλιπή διπλωματική δράση και σοβαρές ευθύνες.