ΓΔ: 2120.71 -0.01% Τζίρος: 148.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
Φώτο: Shutterstock

Ρωσική επίθεση με drones στην Οδησσό: Ζημιές σε ενέργεια και λιμενικές υποδομές

Η Ρωσία εξαπέλυσε ευρεία επίθεση με drones στη νότια Ουκρανία, προκαλώντας πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις ενέργειας και ζημιές σε λιμενικές υποδομές της Οδησσού.

Η Ρωσία πραγματοποίησε ευρεία αεροπορική επίθεση με drones στη νότια Ουκρανία, στοχεύοντας κυρίως την περιφέρεια της Οδησσού. Από τους βομβαρδισμούς τραυματίστηκε ένα άτομο, ενώ ξέσπασε εκτεταμένη πυρκαγιά σε κρίσιμες εγκαταστάσεις ενέργειας και καυσίμων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ουκρανικής υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης.

Σημαντικές ζημιές υπέστησαν επίσης λιμενικές υποδομές στον δήμο Ισμαηλίου. Όπως ανακοίνωσε η τοπική διοίκηση μέσω των κοινωνικών δικτύων, η επίθεση προκάλεσε φθορές στις εγκαταστάσεις που σχετίζονται με το θαλάσσιο εμπόριο στην περιοχή. 

Η ζημιά στη λιμενική δραστηριότητα της Οδησσού εκτιμάται πως θα έχει επιπτώσεις στη ροή αγαθών και εμπορευμάτων, εμβαθύνοντας την υφιστάμενη ενεργειακή αβεβαιότητα στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων RIA, που επικαλείται το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, τη νύχτα καταστράφηκαν 42 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη από ρωσικές αντιαεροπορικές δυνάμεις. 

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την συνεχιζόμενη κλιμάκωση στρατιωτικών επιχειρήσεων και τον αυξανόμενο ρόλο της τεχνολογίας των drones στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δεδομένου του μεγάλου αριθμού των εγκαταστάσεων που επηρεάζονται, οι τελευταίες εξελίξεις υπογραμμίζουν την ευάλωτη θέση της ουκρανικής ενεργειακής υποδομής και τον σημαντικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει η συνέχιση των επιθέσεων στο οικονομικό και εμπορικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Εντολή για συνέχιση δημιουργίας «ζωνών ασφαλείας» στην Ουκρανία

Ο στρατηγός Γκεράσιμοφ κάλεσε τις ρωσικές δυνάμεις να δημιουργήσουν ζώνες ασφαλείας σε Σούμι και Χάρκοβο για την προστασία Κουρσκ και Μπέλγκοροντ. Οι δηλώσεις έγιναν σε επίσκεψή του στη «Βόρεια» ομάδα, χωρίς να αποκαλυφθούν ημερομηνία ή τοποθεσία.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα προβάλει βίντεο drone ως απόδειξη ουκρανικής επίθεσης

Η Ρωσία δημοσιοποίησε βίντεο με κατεστραμμένο drone, ισχυριζόμενη ουκρανική επίθεση σε προεδρική κατοικία. Το Κίεβο διαψεύδει, ενώ Δύση και Ουκρανία αμφισβητούν τα ρωσικά στοιχεία και μιλούν για προσχηματική επίθεση.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Βίντεο με συντρίμμια drone ως απόδειξη ουκρανικής επίθεσης

Η Μόσχα δημοσίευσε βίντεο με συντρίμμια drone, ισχυριζόμενη πως η Ουκρανία επετέθη στην κατοικία του Πούτιν με 91 drones. Το Κίεβο αρνείται. Είναι το πρώτο στοιχείο που παρουσιάζεται, τρεις μέρες μετά την φερόμενη επίθεση.