ΓΔ: 2265.13 -0.49% Τζίρος: 245.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Kamala Harris, USA
Φωτο: Shutterstock

Τραμπ: Τερματίζει την προστασία Μυστικών Υπηρεσιών για την Χάρις

Ο Τραμπ ακύρωσε την παράταση προστασίας που είχε δώσει ο Μπάιντεν στην Κάμαλα Χάρις. Η πρώην αντιπρόεδρος ευχαρίστησε τις Μυστικές Υπηρεσίες, δεν αποκλείει υποψηφιότητα το 2028.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ακύρωσε τα μέτρα ασφαλείας που παρείχαν οι Μυστικές Υπηρεσίες στην πρώην αντιπρόεδρο και αντίπαλό του στις εκλογές του 2024, Κάμαλα Χάρις, μετέδωσε το CNN επικαλούμενο αντίγραφο σχετικής επιστολής.

Κανονικά, οι αντιπρόεδροι των ΗΠΑ δικαιούνται εξάμηνη περίοδο προστασίας μετά την αποχώρησή τους από το αξίωμα. Η θητεία αυτή είχε παραταθεί σε ένα έτος από τον τότε πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με το CNN.

Η Χάρις επρόκειτο να ξεκινήσει σύντομα περιοδεία για την προώθηση του βιβλίου των απομνημονευμάτων της με τίτλο «107 Ημέρες».

Η επιστολή που έλαβε η πρώην αντιπρόεδρος, με ημερομηνία χθεσινή, ενημερώνει ότι η λήξη των πρόσθετων μέτρων ασφαλείας θα ισχύσει από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ένας σύμβουλος της Χάρις δήλωσε στο CNN ότι «η πρώην αντιπρόεδρος είναι ευγνώμων προς τις Μυστικές Υπηρεσίες για την αφοσίωσή τους».

Η Κάμαλα Χάρις, η οποία ηττήθηκε από τον Τραμπ στις εκλογές του 2024, δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει ξανά την προεδρία το 2028.

Παράλληλα, ο Τραμπ έχει ακυρώσει την ομοσπονδιακή προστασία και για άλλα πρόσωπα που τον έχουν επικρίνει, όπως τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον. 

Τον περασμένο Μάρτιο είχε επίσης τερματίσει την προστασία για τα παιδιά του Τζο Μπάιντεν, τον Χάντερ και την Άσλεϊ Μπάιντεν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νυχτερινό Άμπου Ντάμπι
ΔΙΕΘΝΗ

Έληξαν οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ουκρανίας-Ρωσίας σήμερα στο Αμπού Ντάμπι

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα συνομιλιών Ουκρανίας-Ρωσίας, υπό την αιγίδα των ΗΠΑ στο Αμπού Ντάμπι, όπως επιβεβαίωσαν πηγές των διαπραγματεύσεων και η εκπρόσωπος του Ουκρανού διαπραγματευτή.
Κνεσέτ νύχτα Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανοί απεσταλμένοι στο Ισραήλ για συζητήσεις για το μέλλον της Γάζας

Οι Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ συναντούν σήμερα τον Νετανιάχου στο Ισραήλ για να συζητήσουν το μέλλον της Γάζας, μετά τα αμερικανικά σχέδια για «Νέα Γάζα» που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ.
Μέττε Φρεντέρικσεν συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Φρέντερικσεν: Αδιανόητη η αμφισβήτηση του ρόλου των συμμάχων στο Αφγανιστάν

Η Δανή πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν χαρακτήρισε «αφόρητη» τη στάση Τραμπ, που αμφισβητεί τη συμβολή των συμμάχων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, εκφράζοντας στήριξη στους βετεράνους και τη δέσμευση των δυνάμεων της Δανίας.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι σε ΗΠΑ: Χρειαζόμαστε ενίσχυση αντιαεροπορικών όπλων

Ο πρόεδρος Ζελένσκι τόνισε πως οι συμφωνίες για αντιαεροπορική άμυνα που έγιναν με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Νταβός πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως, μετά τη ρωσική επίθεση σε ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις.