ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
Φώτο: Shutterstock

Ρωσία: Ανακοίνωσε την κατάληψη του χωριού Νοβοσελίφκα στη Ντνιπροπετρόφσκ

Το ρωσικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε την κατάληψη του χωριού Νοβοσελίφκα στη Ντνιπροπετρόφσκ. Η πληροφορία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα λόγω της ρευστής κατάστασης στην Ουκρανία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας γνωστοποίησε σήμερα ότι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στην κατάληψη του χωριού Νοβοσελίφκα, το οποίο βρίσκεται στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ, στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες από τη ρωσική πλευρά, οι επιχειρήσεις για τον έλεγχο της περιοχής εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό των στρατιωτικών δράσεων στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως αναφέρει και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς, δεν είναι δυνατή η ανεξάρτητη επιβεβαίωση των εξελίξεων αυτών από τρίτες πηγές, λόγω της ρευστής κατάστασης που επικρατεί στο πεδίο της σύγκρουσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Μαζική ρωσική επίθεση με σχεδόν 500 drones και πυραύλους

Η Ρωσία εκτόξευσε σχεδόν 500 drones και πυραύλους κατά της Ουκρανίας, ως απάντηση στις προτάσεις για πασχαλινή εκεχειρία, με αποτέλεσμα τρεις νεκρούς σε Μπούτσα, Ζίτομιρ και Χάρκοβο σύμφωνα με τις αρχές.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Μαζική ρωσική επίθεση στην περιφέρεια του Κιέβου με drones

Μαζική επίθεση με ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους πλήττει την περιφέρεια του Κιέβου, με τουλάχιστον έναν νεκρό. Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να καταφύγουν σε καταφύγια καθώς συνεχίζονται οι επιδρομές.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μεντβέντεφ: Κατά της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ η Μόσχα

Ο Μεντβέντεφ τόνισε ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει την ανεκτική στάση της για ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, αναφέροντας πως η Ένωση μετατρέπεται σε στρατιωτική συμμαχία ανοιχτά εχθρική προς τη Ρωσία και ίσως χειρότερη από το ΝΑΤΟ.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες από ρωσικά πλήγματα

Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ρωσικά πλήγματα σήμερα στην Ουκρανία. Επιθέσεις σε Χερσώνα και Τσερνίχιβ με νεκρούς, μεταξύ αυτών και ένας 42χρονος. Συνεχίζονται οι συγκρούσεις εν μέσω αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις.