ΓΔ: 2120.26 -0.03% Τζίρος: 43.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:10:38
Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνέντευξη
Φώτο: Shutterstock

Ζελένσκι: Χιλιάδες ξένοι στρατιώτες στην Ουκρανία μετά το τέλος του πολέμου

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι μετά το πέρας του πολέμου θα αναπτυχθούν χιλιάδες ξένοι στρατιώτες στην Ουκρανία, στο πλαίσιο των διεθνών εγγυήσεων ασφαλείας.

Η προοπτική ανάπτυξης χιλιάδων ξένων στρατιωτών στο έδαφος της Ουκρανίας μετά το πέρας του πολέμου αποτέλεσε βασικό θέμα συζήτησης στο πλαίσιο των συμμαχικών εγγυήσεων ασφαλείας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ούζχοροντ, στη δυτική Ουκρανία, ο Ουκρανός πρόεδρος υπογράμμισε την αναγκαιότητα των συγκεκριμένων συνομιλιών, επισημαίνοντας ότι «είναι σημαντικό που συζητάμε όλα αυτά». Αναφορικά με το μέγεθος της διεθνούς στρατιωτικής παρουσίας ανέφερε με σαφήνεια: «Ναι, σίγουρα θα είναι χιλιάδες, και όχι μόνο μερικά. Και αυτό είναι ένα γεγονός».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Βίντεο με συντρίμμια drone ως απόδειξη ουκρανικής επίθεσης

Η Μόσχα δημοσίευσε βίντεο με συντρίμμια drone, ισχυριζόμενη πως η Ουκρανία επετέθη στην κατοικία του Πούτιν με 91 drones. Το Κίεβο αρνείται. Είναι το πρώτο στοιχείο που παρουσιάζεται, τρεις μέρες μετά την φερόμενη επίθεση.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones χτυπούν λιμάνι και αγωγό αερίου στην Τουάψε

Ουκρανικά drones προκάλεσαν ζημιές σε λιμάνι και αγωγό αερίου στην Τουάψε, χωρίς αναφορές για τραυματίες. Συνεργεία αποκαθιστούν τις υποδομές. Πάνω από 100.000 κάτοικοι κοντά στη Μόσχα έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω πυρκαγιάς σε υποσταθμό.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αμφιβολίες πρεσβευτή ΝΑΤΟ για ρωσικό ισχυρισμό επίθεσης σε Πούτιν

Ο αμερικανός πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ, Μάθιου Γουίτακερ, εξέφρασε αμφιβολίες για την επίθεση drone κατά της οικίας Πούτιν, σημειώνοντας πως δεν είναι βέβαιος αν συνέβη και ότι θέλει να δει στοιχεία των αμερικανικών υπηρεσιών.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Μοιραζόμαστε την ανησυχία Ουκρανίας για κλιμάκωση του πολέμου

Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι συμμερίζεται τους φόβους της Ουκρανίας πως οι ρωσικές κατηγορίες περί επίθεσης με drones μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για κλιμάκωση του πολέμου, παραθέτοντας τη σχετική προειδοποίηση του Ζελένσκι.
Ντόναλντ Τραμπ Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Έτοιμος για συνάντηση με Πούτιν, συζητήσεις με Τραμπ για στρατεύματα

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι συζητήθηκε με τον Ντόναλντ Τραμπ η πιθανή ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία ως εγγύηση ασφαλείας και εξέφρασε ετοιμότητα να συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν για λήξη του πολέμου.