ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνέντευξη
Φώτο: Shuttertock

Ζελένσκι: Χιλιάδες ξένοι στρατιώτες στην Ουκρανία μετά το τέλος του πολέμου

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι μετά το πέρας του πολέμου θα αναπτυχθούν χιλιάδες ξένοι στρατιώτες στην Ουκρανία, στο πλαίσιο των διεθνών εγγυήσεων ασφαλείας.

Η προοπτική ανάπτυξης χιλιάδων ξένων στρατιωτών στο έδαφος της Ουκρανίας μετά το πέρας του πολέμου αποτέλεσε βασικό θέμα συζήτησης στο πλαίσιο των συμμαχικών εγγυήσεων ασφαλείας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ούζχοροντ, στη δυτική Ουκρανία, ο Ουκρανός πρόεδρος υπογράμμισε την αναγκαιότητα των συγκεκριμένων συνομιλιών, επισημαίνοντας ότι «είναι σημαντικό που συζητάμε όλα αυτά». Αναφορικά με το μέγεθος της διεθνούς στρατιωτικής παρουσίας ανέφερε με σαφήνεια: «Ναι, σίγουρα θα είναι χιλιάδες, και όχι μόνο μερικά. Και αυτό είναι ένα γεγονός».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Ελάχιστα εδαφικά κέρδη η Ρωσία τον Μάρτιο

Ρεκόρ επιβράδυνσης στις ρωσικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία σημειώθηκε τον Μάρτιο, με τις δυνάμεις να μην κατακτούν νέα εδάφη και ορισμένα να χάνονται, λόγω ουκρανικών αντεπιθέσεων και περιορισμών σε Starlink και Telegram, σύμφωνα με το ISW.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Στους δέκα οι νεκροί από βομβαρδισμούς σε όλη τη χώρα

Μαζική ρωσική αεροπορική επίθεση στην Ουκρανία προκάλεσε τουλάχιστον 10 νεκρούς, με το Κίεβο να κάνει λόγο για «κλιμάκωση». Εκτοξεύθηκαν περίπου 500 drones και πύραυλοι, σύμφωνα με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ Αντρίι Σιμπίχα.
Πάπας Λέων ΙΔ'
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πάπας συνομίλησε με τους προέδρους Ισραήλ και Ουκρανίας

Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ είχε συνομιλίες με τους προέδρους Ισραήλ και Ουκρανίας, επαναλαμβάνοντας την έκκληση για ειρήνη, ενώ τόνισε τη σημασία προστασίας των αμάχων και της προώθησης του διαλόγου για τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με το Βατικανό.
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Μαζική ρωσική επίθεση με σχεδόν 500 drones και πυραύλους

Η Ρωσία εκτόξευσε σχεδόν 500 drones και πυραύλους κατά της Ουκρανίας, ως απάντηση στις προτάσεις για πασχαλινή εκεχειρία, με αποτέλεσμα τρεις νεκρούς σε Μπούτσα, Ζίτομιρ και Χάρκοβο σύμφωνα με τις αρχές.