ΓΔ: 2280.09 -1.11% Τζίρος: 305.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Turkey
Shutterstock

Κ. Κιλιτσντάρογλου: Να τα βρούμε με τη Συρία

Ο δρόμος μεταξύ της Άγκυρας και της Δαμασκού είναι ο κοντινότερος δρόμος που οδηγεί στην ειρήνη,” δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου, προτείνοντας την δραστική αλλαγή της πολιτικής που ακολουθεί η Τουρκία, στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

Η Τουρκία θα πρέπει να προχωρήσει “άμεσα” στην αποκατάσταση των σχέσεών της με την κυβέρνηση της Συρίας, ώστε να επιταχυνθούν οι προσπάθειες ειρήνευσης, δήλωσε σήμερα ο ηγέτης του κύριου αντιπολιτευτικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

“Ο δρόμος μεταξύ της Άγκυρας και της Δαμασκού είναι ο κοντινότερος δρόμος που οδηγεί στην ειρήνη,” δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου, προτείνοντας την δραστική αλλαγή της πολιτικής που ακολουθεί η Τουρκία, στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

Ο ίδιος μίλησε σε ένα διεθνές συνέδριο για την Συρία που διοργανώθηκε από το CHP στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς την παρουσία αξιωματούχων της κυβέρνησης Άσαντ και μετά την άρνηση του τουρκικού ΥΠΕΞ να τους χορηγήσει βίζες, σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου του αναφερόμενου κόμματος στο dpa.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Οι αρχές διέταξαν τη σύλληψη 223 στρατιωτικών ως υπόπτων για σχέσεις με τον Γκιουλέν

Η Τουρκία διέταξε τη σύλληψη 223 στρατιωτικών, που υπηρετούν σ' ολόκληρη τη χώρα και στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, ως υπόπτων για διασυνδέσεις με ένα δίκτυο το οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι οργάνωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.
Χάκερ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Υποψίες πως γερμανική εταιρεία πούλησε κατασκοπευτικό λογισμικό στη Τουρκία

Γερμανοί εισαγγελείς ερευνούν μια εταιρεία της Βαυαρίας η οποία είναι ύποπτη ότι προμήθευσε στην Τουρκία λογισμικό που επιτρέπει στις αρχές να κατασκοπεύουν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης μέσω των τηλεφώνων τους.
Bayraktar TB2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «άλμα» της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας και το χάσμα με την Ελλάδα

Η Τουρκία εξελίχθηκε σε ισχυρή βιομηχανική δύναμη στον τομέα της άμυνας με αιχμή τα drones, ισχυρές εξαγωγές και μαζική παραγωγή όπλων. Μεγάλο το χάσμα με την εγχώρια αμυντική βιομηχανία.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ ζητούν κυρώσεις στην Τουρκία για προσβολή δικαιωμάτων Ελλάδας-Κύπρου

Κυρώσεις σε Τούρκους κυβερνητικούς ζητούν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ αν περάσει νομοσχέδιο για τουρκική θαλάσσια δικαιοδοσία σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, που παραβιάζει δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Άμεση λύση για τους Έλληνες με τη σημαία στην Αγία Σοφία

Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι το ζήτημα της κράτησης δύο Ελλήνων στην Τουρκία θα λυθεί σύντομα. Το Προξενείο παρέχει υποστήριξη κι επικοινωνεί μαζί τους και με τους δικηγόρους τους. Οι πολίτες είναι καλά στην υγεία τους.