ΓΔ: 2673.37 -0.48% Τζίρος: 50.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:16:38
Κόκκινη Πλατεία Μόσχας
Φώτο: Pixabay

«Αποτέλεσμα της πολιτικής πόλωσης η δολοφονία Κερκ» λέει η Μόσχα

«Είναι δουλειά των αμερικανικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου να ανακαλύψουν εάν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση ή για τάση, κάτι που θα ήταν πολύ χειρότερο», δήλωσε ο Ντιμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε τη δολοφονία του Αμερικανού συντηρητικού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ συνέπεια της πόλωσης της κοινωνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε το Reuters.

«Είναι δουλειά των αμερικανικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου να ανακαλύψουν εάν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση ή για τάση, κάτι που θα ήταν πολύ χειρότερο», δήλωσε σήμερα ο Πεσκόφ σε συνέντευξή του στη ρωσική κρατική τηλεόραση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Αλλά είναι αλήθεια ότι αυτή τη στιγμή η κοινωνία (στις Ηνωμένες Πολιτείες - σημείωση. Εκδ.) είναι εξαιρετικά πολωμένο», σημείωσε.

Ο 31χρονος πολιτικός ακτιβιστής, ο οποίος ήταν επίσης προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης και φίλος της οικογένειας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε την Τετάρτη στην πολιτεία Γιούτα των ΗΠΑ ενώ έδινε μια υπαίθρια ομιλία στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Utah Valley.

Ο εικοσιδυάχρονος Τάιλερ Ρόμπινσον συνελήφθη ως ύποπτος για τη δολοφονία. Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, επρόκειτο για πολιτική δολοφονία, σημειώνει το Reuters.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λευκός Οίκος ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ζήτησαν επίσημα διευκρινίσεις από Ρωσία για θάνατο σε εργαστήριο πανώλης

Οι ΗΠΑ ζήτησαν επίσημα επιπλέον πληροφορίες από τη Ρωσία για τον θάνατο εργαζομένης σε εργαστήριο μελέτης της πανώλης στη Σιβηρία, ενώ βρίσκονται σε επαφή και με άλλες χώρες για ανταλλαγή πληροφοριών.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ουκρανικές επιθέσεις στη Ρωσία ανεβάζουν τη βενζίνη στις ΗΠΑ

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι η αύξηση στη βενζίνη δεν οφείλεται στις ενέργειές του κατά του Ιράν, αλλά στα ουκρανικά χτυπήματα σε ρωσικά διυλιστήρια και σε πολιτικές Δημοκρατικών πολιτειών, προκαλώντας αντιδράσεις ενόψει των εκλογών.
Διαπραγματεύσεις ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

NYT: Πιθανή συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για την Ουκρανία και το πετρέλαιο

Κατά τους New York Times, οι διαπραγματεύσεις Τραμπ-Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία διευρύνονται με μια πετρελαϊκή συμφωνία δισεκατομμυρίων, η οποία συνδέεται με στελέχη της Μέσης Ανατολής και απαιτεί έγκριση ΗΠΑ και Κρεμλίνου.
Εκτόξευση δορυφόρου διαστημικό όχημα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ άφιξης στον ISS για αμερικανικό πλήρωμα με Καναδό και Ρώσο

Δύο Αμερικανοί, ένας Καναδός αστροναύτης και ένας Ρώσος κοσμοναύτης έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου θα παραμείνουν για έξι μήνες, μετά από ταξίδι οκτώ ωρών και εκτόξευση από τη Φλόριντα.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Υπέρ συνόδου Ρωσίας-Κίνας-ΗΠΑ, κατά παύσης πληγμάτων στην Ουκρανία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως είναι έτοιμος για τριμερή συνάντηση με Σι Τζινπίνγκ και Ντόναλντ Τραμπ, αρκεί να οριστεί πρώτα η ατζέντα. Το Κρεμλίνο τη βλέπει πιθανή στο Φόρουμ Ασίας-Ειρηνικού, ενώ αρνείται διακοπή επιθέσεων στην Ουκρανία.
Εκτόξευση πυραύλου
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πύραυλος SpaceX με 4 αστροναύτες προς Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Τέσσερις αστροναύτες, δύο Αμερικανοί, ένας Καναδός και ένας Ρώσος, ξεκίνησαν με πύραυλο Falcon 9 της SpaceX για εξάμηνη αποστολή στον ISS. Η άφιξή τους αναμένεται σε οκτώ ώρες, σημειώνοντας ρεκόρ για αμερικανικό πύραυλο.