ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ισραηλινό άρμα μάχης
Ισραηλινό τεθωρακισμένο με σημαία σε δράση κοντά στη Γάζα.

Ισραήλ: Κλείνει προσωρινά το πέρασμα Άλενμπι προς την Ιορδανία

Το Ισραήλ αναστέλλει τη λειτουργία του Άλενμπι, της μοναδικής διόδου που συνδέει τη Δυτική Όχθη με την Ιορδανία. Η παλαιστινιακή αρχή ανακοίνωσε ότι το μέτρο ισχύει από αύριο.

Το Ισραήλ προχωρά σε προσωρινό κλείσιμο του περάσματος Άλενμπι, της μοναδικής διόδου που συνδέει τη Δυτική Όχθη με την Ιορδανία, από αύριο, Τετάρτη, και μέχρι νεωτέρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της παλαιστινιακής Γενικής Αρχής για τα Σύνορα και τα Περάσματα.

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, καθώς και η ισραηλινή Υπηρεσία Αεροδρομίων, η οποία διαχειρίζεται το συνοριακό πέρασμα, δεν προχώρησαν μέχρι στιγμής σε κάποιο σχόλιο σχετικά με την απόφαση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν απαιτεί διάλυση των εγκαταστάσεων ουρανίου

Ο Νετανιάχου τόνισε ότι κάθε συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν πρέπει να περιλαμβάνει εκτός του εμπλουτισμένου υλικού, και την πλήρη καταστροφή της δυνατότητας του Ιράν για εμπλουτισμό ουρανίου, θέτοντας αυστηρές προϋποθέσεις για διαπραγματεύσεις.
Νετανιάχου και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ-Νετανιάχου: Πίεση ΗΠΑ στην Τεχεράνη για μείωση πετρελαίου στην Κίνα

Ο Τραμπ και ο Νετανιάχου συμφώνησαν να συνεργαστούν για να μειώσουν τις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου στην Κίνα, σύμφωνα με το Axios. Η Κίνα απάντησε πως η νόμιμη διεθνής συνεργασία πρέπει να γίνεται σεβαστή.
Νετανιάχου και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ισραήλ θα πιέσουν για μείωση των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου

Ο Τραμπ και ο Νετανιάχου συμφώνησαν να λάβουν μέτρα ώστε να περιοριστούν οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν προς την Κίνα, με πιθανή επιβολή επιπλέον δασμών σε χώρες που συναλλάσσονται μαζί της, σύμφωνα με πηγές του Axios.
Καπνός στην Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινά πλήγματα σε θέσεις της Χεζμπολά στο νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε αποθήκες όπλων και εκτοξευτήρες της Χεζμπολά στο νότιο Λίβανο, τονίζοντας πως παραβιάστηκε η κατάπαυση πυρός. Δεν υπάρχουν επίσημες αναφορές για απώλειες ή ανεξάρτητη επιβεβαίωση.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Ο ΥΠΕΞ Σάαρ θα συμμετάσχει στο πρώτο Συμβούλιο Ειρήνης Τραμπ

Στις 19 Φεβρουαρίου, ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ Γκίντεον Σάαρ θα συμμετάσχει στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ειρήνης υπό τον Τραμπ, με θέμα σχέδιο ανοικοδόμησης της Γάζας και δύναμη σταθεροποίησης ΟΗΕ, παρουσία 20 διεθνών αντιπροσωπειών.