ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ομοσπονδιακή Βουλή Γερμανίας
Η ολομέλεια της Bundestag κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στο Βερολίνο, Γερμανία.

Τρεις νέοι δικαστές στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο από τη Bundestag

Το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ενέκρινε τρεις νέους δικαστές για το Συνταγματικό Δικαστήριο, λύνοντας εκκρεμότητες που είχαν προκύψει λόγω διαφωνιών μεταξύ CDU/CSU και SPD. Η διαδικασία καθυστέρησε μετά την απόσυρση υποψηφιότητας του SPD.

Το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας ενέκρινε τις προτάσεις του κυβερνητικού συνασπισμού για την πλήρωση τριών θέσεων δικαστών στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο.

Με αυτήν την απόφαση, κλείνει μια εκκρεμότητα που είχε δημιουργηθεί τους προηγούμενους μήνες, καθώς η κοινοβουλευτική ομάδα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) είχε αρνηθεί να ψηφίσει την υποψήφια του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD). Σήμερα, εξελέγησαν τρεις νέοι ανώτατοι δικαστές, με την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 της Bundestag.

Οι νέοι δικαστές είναι η Αν-Κάτριν Κάουφχολντ και η Ζίγκριντ Εμενέγκερ, προτεινόμενες από το SPD, καθώς και ο Γκύντερ Σπίνερ, επιλογή της Ένωσης. Η διαδικασία είχε αναβληθεί από τον Ιούλιο, όταν η Κ.Ο. των CDU/CSU δεν εξασφάλιζε πλειοψηφία για την υποψηφιότητα της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου του Πότσνταμ, Φράουκε Μπρόζιγκ-Γκέρσντορφ, καθώς ορισμένα στελέχη τη χαρακτήριζαν «υπερβολικά αριστερή».

Το SPD απέσυρε την αρχική υποψηφιότητα και πρότεινε τελικά τη Ζίγκριντ Εμενέγκερ, μέχρι πρότινος δικαστή στο Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο. Η εμπλοκή αυτή είχε οδηγήσει σε κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό, με εκατέρωθεν κατηγορίες για έλλειψη εμπιστοσύνης και πνεύματος συνεργασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλεξάντερ Ντόμπριντ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Παράταση συνοριακών ελέγχων και μετά τον Σεπτέμβριο

Ο Γερμανός υπ. Εσωτερικών Ντόμπριντ ανακοίνωσε διατήρηση των συνοριακών ελέγχων μετά τον Σεπτέμβριο λόγω των γεγονότων στη Θέουτα. Οι αστυνομικοί ζητούν ενίσχυση μέτρων, ενώ η Αριστερά προτείνει υποδοχή μεταναστών από Ισπανία.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Βοήθεια Γαλλίας και Γερμανίας προς Ισπανία για το μεταναστευτικό στη Θέουτα

Η Γαλλία συνεργάζεται με Ισπανία και Μαρόκο για το μεταναστευτικό στη Θέουτα, προσφέροντας βοήθεια μέσω Frontex, ενώ αυξάνει τους ελέγχους στα σύνορα. Ο καγκελάριος Μερτς στηρίζει τη σκληρή στάση της Ισπανίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάρκους Σέντερ συναντήθηκαν στο Μόναχο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μάρκους Σέντερ συναντήθηκαν στο Μαξίμου, επιβεβαιώνοντας τις ισχυρές ελληνοβαυαρικές σχέσεις και συζητώντας τρόπους ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας, κυρίως στην τεχνολογία.
Οικονομία Γερμανίας ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Μικρή αύξηση ΑΕΠ, άνοδος πληθωρισμού μετά το τέλος έκπτωσης φόρου

Η γερμανική οικονομία κατέγραψε οριακή ανάπτυξη 0,2% στο β' τρίμηνο του έτους, παρά τις διεθνείς κρίσεις και τον υψηλότερο πληθωρισμό. Συνολικά, οι προοπτικές παραμένουν δυσμενείς, με ανάπτυξη περίπου 0,5% για το 2026.
Καύσωνας καλοκαίρι ήλιος
ΔΙΕΘΝΗ

Χιλιάδες θύματα από τον καύσωνα φέτος σε Αγγλία και Γερμανία

Η υπηρεσία υγειονομικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKHSA) ανακοίνωσε ότι 2.877 θάνατοι σχετίζονται με τα κύματα καύσωνα Μαΐου-Ιουνίου στην Αγγλία. Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί λόγω θερμών περιόδων τον Ιούλιο, πλησιάζοντας το ρεκόρ του 2022.
Κτίριο CDU Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μερτς ζητά συγγνώμη από την ΚΟ CDU/CSU και δεσμεύεται για βελτίωση

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς παραδέχτηκε λάθη στους πρόσφατους χειρισμούς του και υποσχέθηκε αλλαγές, ζητώντας συγγνώμη από τους βουλευτές, με στόχο την ενότητα του κόμματος ενόψει δύσκολης προεκλογικής περιόδου.