ΓΔ: 2657.97 0.03% Τζίρος: 209.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:26:37
Ελεύθερος σκοπευτής στρατού
Φώτο: Shutterstock

Ο αρχηγός των ρουμανικών Χερσαίων Δυνάμεων επισκέφθηκε την Ελλάδα

Ο αρχηγός ΓΕΣ Γ. Κωστίδης υποδέχθηκε τον αντίστοιχο της Ρουμανίας στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης. Συζητήθηκαν συνεργασία και ανταλλαγές, ενώ ο Ρουμάνος αξιωματούχος ξεναγήθηκε σε εγκαταστάσεις της Σχολής Ευελπίδων και του ΚΕΤΑΚ.

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποίησε ο αρχηγός των Χερσαίων Δυνάμεων της Ρουμανίας, αντιστράτηγος Ciprian Marin, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ). Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου, ο αντιστράτηγος Marin υποδέχθηκε ο αρχηγός του ΓΕΣ, αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την αναζήτηση νέων πεδίων συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο αρχηγός των Χερσαίων Δυνάμεων της Ρουμανίας ενημερώθηκε για το έργο της Σχολής Ευελπίδων, ενώ ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και το Μουσείο της. Επιπλέον, επισκέφθηκε το Κέντρο Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΚΕΤΑΚ) του ΓΕΕΘΑ, όπου ενημερώθηκε για το έργο και την αποστολή του Κέντρου.

Κατά την επίσκεψή του στο ΚΕΤΑΚ, περιηγήθηκε στα Εργαστήρια Τεχνητής Νοημοσύνης και Σχεδίασης και παρακολούθησε στατική επίδειξη μη επανδρωμένων συστημάτων.

Σήμερα, Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου, ο αντιστράτηγος Marin επισκέφθηκε τη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι Κορινθίας, όπου παρακολούθησε επίδειξη του Ειδικού Τμήματος Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΤΑΚ) του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τελετή Ελληνικού Στρατού
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΕΕΘΑ: Η Ελλάδα ανέλαβε την προεδρία επιτροπών από τη Ρουμανία

Στις 3 Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα ανέλαβε από τη Ρουμανία την προεδρία δύο επιτροπών της Πρωτοβουλίας Υπουργών 'Αμυνας ΝΑ Ευρώπης, σε τελετή παρουσία του υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ, ταυτόχρονα με τα 26 χρόνια της SEEBRIG στο Κουμάνοβο.
Σημαίες ΕΕ και Ισραήλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ισραηλινός πρέσβης: Η αμυντική συμφωνία με την Ελλάδα είναι ιστορική

Υπεγράφη συμφωνία στο Τελ Αβίβ για πολυεπίπεδο σύστημα αεράμυνας στην Ελλάδα, με συμμετοχή της ελληνικής βιομηχανίας κατά 25%. Η συνεργασία ενισχύει την ασφάλεια και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας μέσω ανταλλαγής τεχνογνωσίας.
Σημαίες Ελλάδας Ισραήλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Κομβική συμφωνία Ισραήλ-Ελλάδας κατά Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε ως μία από τις σημαντικότερες στην ιστορία της χώρας τη Διακρατική Συμφωνία «Ασπίδα του Αχιλλέα» με την Ελλάδα, ενισχύοντας τις περιφερειακές συμμαχίες στην ανατολική Μεσόγειο.
Σημαίες Ελλάδας Ισραήλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπογραφή διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας-Ισραήλ για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»

Το Ισραήλ και η Ελλάδα υπέγραψαν συμφωνία περίπου 3 δισ. ευρώ για την εξαγωγή αντιαεροπορικού συστήματος με το όνομα «Ασπίδα του Αχιλλέα», που θεωρείται μία από τις σημαντικότερες στην ιστορία του Ισραήλ.
Σημαίες Ελλάδας Ισραήλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα και Ισραήλ υπογράφουν τη Δευτέρα τη συμφωνία για το «Ασπίδα του Αχιλλέα»

Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 υπογράφονται στο Τελ Αβίβ οι συμφωνίες Ελλάδας-Ισραήλ για το σύστημα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα» αξίας 3 δισ. ευρώ, μετά την έγκριση του ΚΥΣΕΑ, με τη συμμετοχή αρμόδιων αμυντικών φορέων.
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θανάσης Δαβάκης συναντήθηκε με τον Ιάπωνα υφυπουργό Άμυνας

Ο Θανάσης Δαβάκης συναντήθηκε με τον Ιάπωνα ομόλογό του, Μασαχίσα Μιγιαζάκι, τονίζοντας τη σημασία των διμερών σχέσεων και τη δέσμευση Ελλάδας-Ιαπωνίας στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και στην κοινή ναυτική παράδοση.