ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Τελετή Ελληνικού Στρατού
Στελέχη Ελληνικού Στρατού, πολιτικοί και κληρικός στην τελετή εγκαινίων IV Σώματος Στρατού.

Το Κοινό Σχέδιο Δράσης Ελλάδας, Κύπρου και Αρμενίας για το 2025

Στο πλαίσιο του Κοινού Σχεδίου Δράσης Ελλάδας-Κύπρου-Αρμενίας 2025, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στελεχών των τριών χωρών στην Αλεξανδρούπολη, με έμφαση στην τακτική χρήση αρμάτων στον εξομοιωτή «Steel Beasts Pro».

Στο πλαίσιο του Κοινού Σχεδίου Δράσης μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αρμενίας για το 2025, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στο Κέντρο Εξομοιωτών (ΚΕΞ) στο στρατόπεδο «ΥΠΛΓΟΥ (ΠΖ) Θεοδώρου Κανδηλαπτή» στην Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η εκπαίδευση διήρκησε από τις 22 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2025 και συμμετείχαν συνολικά 13 στελέχη: 4 από την Ελλάδα, 5 από την Αρμενία και 4 από την Κύπρο.

Το πρόγραμμα επικεντρώθηκε στη τακτική χρησιμοποίηση του Ουλαμού Μέσων Αρμάτων (ΟΥΜΑ) μέσω του εξομοιωτή χαμηλής εξομοίωσης «Steel Beasts Pro».

Η δράση αυτή εντάσσεται στην ενίσχυση της συνεργασίας και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις των τριών χωρών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έλληνες στρατιώτες σε άρμα
ΔΙΕΘΝΗ

Εκπαίδευση στελεχών Ε.Δ. Ελλάδας, Κύπρου και Αρμενίας στην Αλεξανδρούπολη

Στελέχη από Ελλάδα, Κύπρο και Αρμενία εκπαιδεύτηκαν στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο κοινού σχεδίου δράσης, σε τακτικές με ΟΥΜΑ μέσω του προσομοιωτή «Steel Beasts Pro», όπως ανακοίνωσε το ΓΕΣ.
Νίκος Δένδιας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Επαφές με Λαριγκάκη και ομογενειακούς οργανισμούς

Ο Νίκος Δένδιας υποδέχθηκε στο Υπουργείο Άμυνας τον πρόεδρο του American Hellenic Institute, μέλη AHEPA και επικεφαλής Εβραϊκο-Αμερικανικών Οργανισμών, τονίζοντας τη σημασία διαλόγου και το στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας.
Κώστας Τσουκαλάς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Θα πει η κυβέρνηση αλήθεια για την διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Ο Κώστας Τσουκαλάς ζητά από την κυβέρνηση αναλυτικές εξηγήσεις και σαφές χρονοδιάγραμμα για τη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου, σχολιάζοντας αντιφατικές κυβερνητικές δηλώσεις και υπογραμμίζοντας τη σημασία του έργου για ΕΕ και γεωπολιτική σταθερότητα.
Σύνεδρος μεσηλικιών panel
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπρατάκος: Νέα δυναμική για οικονομική συνεργασία Ελλάδας-Αρμενίας

Στρογγυλή Τράπεζα ΕΒΕΑ & Πρεσβείας Αρμενίας στην Αθήνα επικεντρώθηκε στην ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Αρμενίας σε τομείς όπως ΑΠΕ, υποδομές, τεχνολογία και start-ups, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων εκπροσώπων.
Βαχάγκν Χατσατουριάν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Ν. Κακλαμάνη με τον πρόεδρο της Αρμενίας για διμερείς σχέσεις

Ο Νικήτας Κακλαμάνης υπογράμμισε τους ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Αρμενίας, καλωσορίζοντας τον πρόεδρο της Αρμενίας στη Βουλή και ζήτησε ενημέρωση για τη συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν για τη σταθερότητα στον Νότιο Καύκασο.