ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:04:10
Ντόναλντ Τραμπ Ζελένσκι
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντώνται στον Λευκό Οίκο, παρουσία ασφαλείας.

Ζελένσκι σε Τραμπ: Ζητώ πυραύλους Tomahawk, γράφει το Axios

Ο Ζελένσκι, στη συνάντησή του με τον Τραμπ στα Ηνωμένα Έθνη, ζήτησε πυραύλους Tomahawk για να πιέσει τον Πούτιν σε ειρήνη, όπως αναφέρει το Axios, επικαλούμενο Ουκρανό αξιωματούχο και άλλη πηγή.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απηύθυνε αίτημα προς τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την προμήθεια πυραύλων Tomahawk, επιδιώκοντας να αυξήσει την πίεση προς τη Ρωσία και τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για την επίτευξη ειρήνης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios.

Το αίτημα διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ Ζελένσκι και Τραμπ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Το σχετικό ρεπορτάζ επικαλείται τόσο Ουκρανό αξιωματούχο όσο και δεύτερη πηγή με γνώση της συνάντησης.

Σε ξεχωριστή συνέντευξή του στο Axios την Τετάρτη, ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε ότι ζήτησε όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ανεπίλυτα τα ζητήματα Ντονμπάς και Ζαπορίζια στο ειρηνευτικό σχέδιο

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι η διαχείριση του Ντονμπάς και του πυρηνικού σταθμού Ζαπορίζια παραμένουν ανοιχτά ζητήματα στο ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων, μετά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν αν λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το μέλλον των διαπραγματεύσεων Ρωσίας-Ουκρανίας θα ξεκαθαρίσει σε λίγες εβδομάδες, αναφέροντας πως οι συνομιλίες είναι «πολύ δύσκολες» και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επίσκεψης στην Ουκρανία.
Ντόναλντ Τραμπ Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Κοντά σε συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας μετά τη συνάντηση με Ζελένσκι

Ο Τραμπ και ο Ζελένσκι συναντήθηκαν στη Φλόριντα, δηλώνοντας σημαντική πρόοδο για πιθανή συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας. Μετά τη συνάντηση είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με Ευρωπαίους ηγέτες.
Ντόναλντ Τραμπ Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο ειρηνευτικού σχεδίου για Ουκρανία

Ο Τραμπ υποδέχτηκε τον Ζελένσκι στη Φλόριντα για συνομιλίες σχετικά με ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία, δηλώνοντας ότι βρισκόμαστε στα τελικά στάδια και διαβεβαιώνοντας πως η Ουκρανία θα έχει ισχυρές εγγυήσεις ασφάλειας.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν ενημερώθηκε για τις αμερικανικές προτάσεις ειρήνης στην Ουκρανία

Ο Πούτιν ενημερώθηκε για τις συνομιλίες απεσταλμένων του Τραμπ για αμερικανική πρόταση ειρήνης στην Ουκρανία και το Κρεμλίνο θα τοποθετηθεί επίσημα. Ο Τραμπ δηλώνει ειρηνοποιός, ενώ Ευρωπαίοι ανησυχούν για πιθανές παραχωρήσεις.