ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:24:38
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι φωτογραφίζεται μπροστά από σημαίες Ουκρανίας και Γερμανίας.

Ζελένσκι: Πρόταση για κοινή εναέρια ασπίδα κατά ρωσικών απειλών

Ο πρόεδρος Ζελένσκι ζήτησε τη δημιουργία κοινής εναέριας αμυντικής ασπίδας με τους ευρωπαίους εταίρους κατά των ρωσικών απειλών, επισημαίνοντας ότι η ουκρανική εμπειρία θα είναι πολύτιμη για την ασφάλεια της περιοχής.

Η Ουκρανία επιδιώκει τη δημιουργία κοινής εναέριας αμυντικής ασπίδας με τους ευρωπαίους εταίρους της, με στόχο την ενίσχυση της προστασίας απέναντι στις απειλές που προέρχονται από τη Ρωσία. Τη σχετική πρόταση διατύπωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στο Warsaw Security Forum.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε πως η χώρα του προτείνει στην Πολωνία και στους υπόλοιπους εταίρους την ανάπτυξη μιας κοινής, αξιόπιστης ασπίδας ενάντια στις ρωσικές εναέριες απειλές.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ηγέτες της Ατλαντικής Συμμαχίας σημείωσαν ότι η Πολωνία δοκιμάζει την ετοιμότητα και αποφασιστικότητα του ΝΑΤΟ, λόγω των εναέριων διεισδύσεων στην Πολωνία και στις χώρες της Βαλτικής. Το Κίεβο υπογραμμίζει ότι η ουκρανική εμπειρία στην αντιμετώπιση εναέριων απειλών μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισήμανε ότι η Ουκρανία διαθέτει τη δυνατότητα να αποκρούσει όλα τα είδη ρωσικών drones και πυραύλων. Υπογράμμισε ότι εάν υπάρξει κοινή δράση στην περιοχή, θα διασφαλιστούν επαρκή όπλα και παραγωγική δυνατότητα.

Σε ερώτηση για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε ότι η στάση απέναντι στην Ουκρανία και την ευρωπαϊκή ασφάλεια έχει μεταβληθεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, "αυτή την στιγμή, η στάση του προέδρου Τραμπ κατά τη γνώμη μου είναι πραγματικά ισορροπημένη και υποστηρίζει τη στάση της Ουκρανίας, αν και αναμφίβολα θέλει να παραμείνει μεσολαβητής ανάμεσα σε εμάς και την Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία αναμένεται να κατασκευάζει πυραύλους Patriot μέχρι τέλος του έτους

Η Ουκρανία αναμένεται να αποκτήσει τη δυνατότητα παραγωγής πυραύλων για τα Patriot μέχρι το τέλος του έτους, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι, ενώ συμμετέχει και στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Freyja με εκτοξευτή και πύραυλο υπό δοκιμή.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Θα απαντήσουμε με ισχυρότερα χτυπήματα στις ουκρανικές επιθέσεις

Ο Πούτιν προειδοποίησε πως η Μόσχα θα απαντήσει στις ουκρανικές επιθέσεις με ισχυρά αντίποινα και αυξημένη ένταση, καθώς αγνοεί εκκλήσεις για διαπραγματεύσεις μετά από πλήγματα σε ρωσικές υποδομές που προκαλούν ελλείψεις καυσίμων.
Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο
ΔΙΕΘΝΗ

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ρούτε υπόσχεται δισεκατομμύρια για ενίσχυση της Συμμαχίας

Ο Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε συμβόλαια δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της άμυνας του ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας ότι η Ουκρανία πρέπει να λάβει την απαραίτητη στήριξη, λίγο πριν τη σύνοδο κορυφής στην Άγκυρα.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Νέος μηχανισμός για αγορά ουκρανικών όπλων από εταίρους

Η Ουκρανία ανακοίνωσε νέο μηχανισμό που επιτρέπει σε εταίρους να αγοράζουν ουκρανικά όπλα και στρατιωτική τεχνολογία απευθείας, στηρίζοντας οικονομικά τις ένοπλες δυνάμεις της, τέσσερα χρόνια μετά τη ρωσική εισβολή.