ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ντόναλντ Τραμπ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με φόντο τις σημαίες ΗΠΑ και Τουρκίας.

Ερντογάν: Υπενθύμισα στον Τραμπ την πληρωμή για τα F-35

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35 λόγω αγοράς S-400, τονίζοντας ότι υπενθύμισε στον Τραμπ πως η Τουρκία πλήρωσε για τα μαχητικά και παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35, από το οποίο η Τουρκία αποκλείστηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της προμήθειας του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400.

Στο πλαίσιο δεξίωσης στην Εθνοσυνέλευση για την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, και απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε: «Υπενθύμισα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τραμπ ότι πληρώσαμε για τα αεροσκάφη F-35. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν σε Πούτιν: Πρόταση για εκεχειρία σε ενέργεια και λιμάνια

Ο Ερντογάν συνάντησε τον Πούτιν στο Ασκαμπάτ, δηλώνοντας στήριξη σε πρωτοβουλίες ειρήνης για την Ουκρανία και προτείνοντας περιορισμένη εκεχειρία σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και λιμάνια. Προσέφερε επίσης την Τουρκία ως χώρα διαμεσολάβησης.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν και Πούτιν συναντήθηκαν στην Ασκαμπάτ του Τουρκμενιστάν

Ο Ερντογάν και ο Πούτιν συναντήθηκαν στην Ασκαμπάτ, Τουρκμενιστάν, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φόρουμ Ειρήνης και Ασφάλειας, με αφορμή τα 30 χρόνια ουδετερότητας της χώρας. Παρόντες ήταν ανώτατα στελέχη από Τουρκία και Ρωσία.
Χακάν Φιντάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα κατηγορεί το Ισραήλ για προσπάθεια κατάληψης νέων εδαφών

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι αξιοποιεί τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή ως πρόσχημα για την κατάληψη περισσότερων εδαφών, δηλώνοντας πως η ασφάλεια είναι απλώς πρόφαση για την κυβέρνηση Νετανιάχου.
Πανοραμική άποψη Ταλίν
ΔΙΕΘΝΗ

Εσθονία: Εμπιστευόμαστε τις ΗΠΑ, αλλά η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη μόνη

Ο υπουργός Άμυνας της Εσθονίας, Χάνο Πέβκουρ, δήλωσε ότι το Ταλίν εμπιστεύεται τις ΗΠΑ για την άμυνά του, προειδοποιώντας όμως ότι η Ευρώπη δεν είναι ακόμη έτοιμη να σταθεί μόνη απέναντι στη Ρωσία.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τσεχία: Κλήση Ρώσου πρέσβη για απειλές κατά τσέχικων εταιρειών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη μετά από απειλές κατά τσέχικων εταιρειών, που διατυπώθηκαν σε ρωσική έκθεση και δηλώσεις του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, χαρακτηρίζοντάς τες ως πιθανούς στόχους επιθέσεων.
Τουρκικό περιπολικό αυτοκίνητο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα στοιχεία για τον ανήλικο δράστη της επίθεσης σε σχολείο στο Καχραμανμαράς

Νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι ο ανήλικος δράστης της επίθεσης στο Καχραμανμαράς είχε σχεδιάσει το χτύπημα μέρες πριν, με τις αρχές να ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας και να εξετάζουν τη μαρτυρία του πατέρα του.