ΓΔ: 2355.3 0.41% Τζίρος: 315.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
Φώτο: Shutterstock

Ανταλλαγή 185 αιχμαλώτων πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, λέει η Μόσχα

Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν 185 αιχμαλώτους πολέμου από κάθε πλευρά, ενώ 20 Ρώσοι πολίτες επιστρέφουν στη χώρα τους, σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. Η ανταλλαγή έγινε μετά από συμφωνία σε ειρηνευτικές συνομιλίες.

Η Ρωσία και η Ουκρανία πραγματοποίησαν ανταλλαγή 185 αιχμαλώτων πολέμου από κάθε πλευρά, όπως γνωστοποίησε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι επιπλέον 20 πολίτες επιστρέφουν στη Ρωσία, χωρίς να δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητα ή το καθεστώς τους.

Η ανταλλαγή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συμφωνιών που προέκυψαν από τον τελευταίο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες έλαβαν χώρα στην Κωνσταντινούπολη στις 23 Ιουλίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 1.400 Αφρικανοί στον ρωσικό στρατό, 300 νεκροί στη μάχη

Σύμφωνα με την All Eyes on Wagner, τουλάχιστον 1.417 Αφρικανοί έχουν στρατολογηθεί στον ρωσικό στρατό για τον πόλεμο στην Ουκρανία και πάνω από 300 έχουν σκοτωθεί. Η Μόσχα επιστρατεύει ξένους λόγω ελλείψεων ανθρώπινου δυναμικού.
Τίτζα Κάλας Εσθονία
ΔΙΕΘΝΗ

Κάλλας: Ενιαία γραμμή της ΕΕ πριν από απευθείας συνομιλίες με τη Ρωσία

Η Κάγια Κάλλας τόνισε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να καθορίσουν τι αναμένουν από τη Ρωσία πριν επικοινωνήσουν με τον Πούτιν, σχολιάζοντας τις προσπάθειες Μακρόν για επαφές με τον Ρώσο πρόεδρο.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα στηρίζει Ουκρανία και επιδιώκει αποκατάσταση σχέσεων με Ρωσία

Η Ελλάδα στηρίζει την Ουκρανία ως αρχή υπεράσπισης των συνόρων, τόνισε η Λάνα Ζωχιού, απαντώντας στον Ρώσο ΥΠΕΞ. Εμφανίστηκε ανοιχτή σε αποκατάσταση σχέσεων όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία-Ουκρανία: Τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων σύντομα, λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ένας τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία θα διεξαχθεί σύντομα, χωρίς να έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία. Ο Πεσκόφ χαρακτήρισε τις συνομιλίες στο Αμπού Ντάμπι «πολύ περίπλοκες αλλά εποικοδομητικές».