Φώτο: Shutterstock

Ο Τραμπ θα προσπαθήσει να αναβάλει τις προεδρικές εκλογές υποστηρίζει ο Μπάιντεν

Ο 77χρονος πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε επίσης ότι αυτός «είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει» ο Τραμπ.

Ο υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πιστεύει ότι ο πρόεδρος της χώρας Ντόναλντ Τραμπ θα προσπαθήσει να αναβληθούν οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ώστε να διατηρήσει την πιθανότητα να κερδίσει.

«Να θυμηθείτε αυτό που σας λέω, πιστεύω ότι θα προσπαθήσει να αναβληθούν οι εκλογές με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα βρει λόγους για τους οποίους δεν μπορούν να διεξαχθούν», δήλωσε χθες, Πέμπτη, ο Μπάιντεν σε συγκέντρωση που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης για συγκέντρωση χρημάτων.

Ο 77χρονος πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ πιστεύει επίσης ότι αυτός «είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει» ο Τραμπ.

Με την πανδημία της Covid-19 να έχει στοιχίσει τη ζωή σε 50.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ και να έχει οδηγήσει στην ανεργία 26,4 εκατομμύρια Αμερικανούς, ο δρόμος προς τη νίκη δείχνει πιο δύσβατος από αυτό που προβλεπόταν για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μπορούσε μέχρι στιγμής να εναποθέτει τις ελπίδες του σε καλά οικονομικά αποτελέσματα και σε μια πιστή εκλογική βάση.

Αναφερόμενος με έμφαση στην πρόσφατη απειλή του Τραμπ να ασκήσει βέτο σε έκτακτη χρηματοδότηση για την αμερικανική ταχυδρομική υπηρεσία, ο Μπάιντεν σημείωσε ότι το θεωρεί αυτό ένα παράδειγμα για το ότι ο πρόεδρος Τραμπ έχει την πρόθεση να «κάνει ό,τι μπορεί για να καταστήσει πολύ δύσκολη την ψηφοφορία».

Στις ΗΠΑ οι εκλογείς που δεν θα μπορούν να πάνε για να ψηφίσουν στις κάλπες θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με επιστολική ψήφο ή να καταθέσουν το ψηφοδέλτιό τους πριν ή μετά την ημερομηνία των εκλογών, κάτι το οποίο θα μπορούσε να επιτρέψει να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού. Ωστόσο για τον Τραμπ, οι μέθοδοι αυτοί αυξάνουν τους κινδύνους για νοθεία.

Λόγω της επιδημίας του SARS-CoV-2, δεκάδες αμερικανικές Πολιτείες ανέβαλαν τη διεξαγωγή των προκριματικών εκλογών, οι οποίες θα ορίσουν επισήμως τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές.

Ο 73χρονος Τραμπ μετέχει καθημερινά από τον Λευκό Οίκο σε συνεντεύξεις Τύπου για την εξέλιξη της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ενώ οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν ότι μετατρέπει τις συνεντεύξεις αυτές σε προεκλογικές συγκεντρώσεις για να συσπειρώσει τη βάση του και να επιτεθεί στους αντιπάλους του, οι οποίοι βρίσκονται λόγω περιοριστικών μέτρων στα σπίτια τους, όπως ο Τζο Μπάιντεν, τον οποίο ο πρόεδρος χαρακτήρισε μάλιστα χθες «κοιμισμένο τύπο».

«Έχουμε έναν κοιμισμένο τύπο στο υπόγειο του σπιτιού του (...) που δεν θέλει να συζητήσει λόγω της Covid-19», δήλωσε ο πρόεδρος.

«Αδημονώ να συζητήσω με τον Ντόναλντ Τραμπ», του απάντησε σήμερα ο Μπάιντεν. «Είμαι έτοιμος για συζήτηση: Zoom, Skype, Slack, (Google) Hangouts ή με φυσική παρουσία. Όποτε και όπου θέλει!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

O Τραμπ κέρδισε τη στήριξη του μεγαλύτερου συνδικάτου αστυνομικών για την επανεκλογή του

Το συνδικάτο Fraternal Order of Police που αριθμεί περισσότερα από 355.000 μέλη ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ έχει επιδείξει την υποστήριξή του προς τους αξιωματικούς επιβολής του νόμου που βρίσκονται αντιμέτωποι με πολιτικές αναταραχές σε όλη τη χώρα.
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Nα ελέγξουν oι ψηφοφόροι τις επιστολικές τους ψήφους στα εκλογικά κέντρα

Η δήλωσή του διατυπώνεται μια μέρα αφότου πρότεινε στους ψηφοφόρους του στη Βόρεια Καρολίνα να ψηφίσουν δύο φορές στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, μία μέσω επιστολής και μία διά ζώσης, για να δουν αν έχει προσμετρηθεί η ψήφος τους.
ΔΙΕΘΝΗ

Στον Τραμπ και επίσημα το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις εκλογές

Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έλαβε και αυτός το χρίσμα του κόμματος, νωρίτερα σήμερα. «Η Αμερική χρειάζεται άλλα τέσσερα χρόνια τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο», είπε στη σύντομη ομιλία του.
ΔΙΕΘΝΗ

Απόφαση για χορήγηση 25 δισ. δολαρίων στα αμερικανικά ταχυδρομεία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδικάζει εδώ και εβδομάδες μια ευρεία προσφυγή στην ψήφο δια αλληλογραφίας, λέγοντας ότι υπάρχει κίνδυνος νοθείας στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
ΔΙΕΘΝΗ

Θα χρειαστεί επανάληψη των εκλογών τον Νοέμβριο λέει ο Τραμπ

Επανάληψη των εκλογών σε εθνικό επίπεδο δεν έχει γίνει ποτέ, στα περισσότερα από 200 χρόνια της ιστορίας της χώρας. Ούτε κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου, της Μεγάλης Ύφεσης ή των δύο Παγκοσμίων Πολέμων.