ΓΔ: 2709.91 0.08% Τζίρος: 470.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Ο Τραμπ θα προσπαθήσει να αναβάλει τις προεδρικές εκλογές υποστηρίζει ο Μπάιντεν

Ο 77χρονος πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε επίσης ότι αυτός «είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει» ο Τραμπ.

Ο υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πιστεύει ότι ο πρόεδρος της χώρας Ντόναλντ Τραμπ θα προσπαθήσει να αναβληθούν οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ώστε να διατηρήσει την πιθανότητα να κερδίσει.

«Να θυμηθείτε αυτό που σας λέω, πιστεύω ότι θα προσπαθήσει να αναβληθούν οι εκλογές με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα βρει λόγους για τους οποίους δεν μπορούν να διεξαχθούν», δήλωσε χθες, Πέμπτη, ο Μπάιντεν σε συγκέντρωση που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης για συγκέντρωση χρημάτων.

Ο 77χρονος πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ πιστεύει επίσης ότι αυτός «είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει» ο Τραμπ.

Με την πανδημία της Covid-19 να έχει στοιχίσει τη ζωή σε 50.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ και να έχει οδηγήσει στην ανεργία 26,4 εκατομμύρια Αμερικανούς, ο δρόμος προς τη νίκη δείχνει πιο δύσβατος από αυτό που προβλεπόταν για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μπορούσε μέχρι στιγμής να εναποθέτει τις ελπίδες του σε καλά οικονομικά αποτελέσματα και σε μια πιστή εκλογική βάση.

Αναφερόμενος με έμφαση στην πρόσφατη απειλή του Τραμπ να ασκήσει βέτο σε έκτακτη χρηματοδότηση για την αμερικανική ταχυδρομική υπηρεσία, ο Μπάιντεν σημείωσε ότι το θεωρεί αυτό ένα παράδειγμα για το ότι ο πρόεδρος Τραμπ έχει την πρόθεση να «κάνει ό,τι μπορεί για να καταστήσει πολύ δύσκολη την ψηφοφορία».

Στις ΗΠΑ οι εκλογείς που δεν θα μπορούν να πάνε για να ψηφίσουν στις κάλπες θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με επιστολική ψήφο ή να καταθέσουν το ψηφοδέλτιό τους πριν ή μετά την ημερομηνία των εκλογών, κάτι το οποίο θα μπορούσε να επιτρέψει να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού. Ωστόσο για τον Τραμπ, οι μέθοδοι αυτοί αυξάνουν τους κινδύνους για νοθεία.

Λόγω της επιδημίας του SARS-CoV-2, δεκάδες αμερικανικές Πολιτείες ανέβαλαν τη διεξαγωγή των προκριματικών εκλογών, οι οποίες θα ορίσουν επισήμως τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές.

Ο 73χρονος Τραμπ μετέχει καθημερινά από τον Λευκό Οίκο σε συνεντεύξεις Τύπου για την εξέλιξη της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ενώ οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν ότι μετατρέπει τις συνεντεύξεις αυτές σε προεκλογικές συγκεντρώσεις για να συσπειρώσει τη βάση του και να επιτεθεί στους αντιπάλους του, οι οποίοι βρίσκονται λόγω περιοριστικών μέτρων στα σπίτια τους, όπως ο Τζο Μπάιντεν, τον οποίο ο πρόεδρος χαρακτήρισε μάλιστα χθες «κοιμισμένο τύπο».

«Έχουμε έναν κοιμισμένο τύπο στο υπόγειο του σπιτιού του (...) που δεν θέλει να συζητήσει λόγω της Covid-19», δήλωσε ο πρόεδρος.

«Αδημονώ να συζητήσω με τον Ντόναλντ Τραμπ», του απάντησε σήμερα ο Μπάιντεν. «Είμαι έτοιμος για συζήτηση: Zoom, Skype, Slack, (Google) Hangouts ή με φυσική παρουσία. Όποτε και όπου θέλει!».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζοχράν Μαμντάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Λούλα συνάντησε τον δήμαρχο Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι στις ΗΠΑ

Ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα συναντήθηκε με τον δήμαρχο Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι, συζητώντας κοινά κοινωνικά προβλήματα και αντλώντας έμπνευση για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Ρούμπιο ζητά διακοπή συναλλαγών με Νικαράγουα διεθνώς

Ο Μάρκο Ρούμπιο κάλεσε τους διεθνείς εταίρους των ΗΠΑ να διακόψουν τις συναλλαγές με τη Νικαράγουα λόγω του αποκλεισμού κομμάτων της αντιπολίτευσης από τις εκλογές και παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αμερικανική σημαία Καπιτώλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Αμφισβήτηση για την επιρροή του ισραηλινού λόμπι στις αμερικανικές εκλογές

Το ισχυρό λόμπι AIPAC ξοδεύει τα περισσότερα στις εκλογές των ΗΠΑ, αλλά δέχεται αυξημένη κριτική, κυρίως από την κεντροαριστερά, καθώς στηρίζει υποψήφιους που ευνοούν το Ισραήλ, σύμφωνα με αναλυτές.
Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Μαδούρο: Υποστηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία διαλόγου στη Βενεζουέλα

Ο Νικολάς Μαδούρο από τη φυλακή στη Νέα Υόρκη χαιρέτισε τη νέα απόπειρα διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, δηλώνοντας υπέρ κάθε προσπάθειας που οδηγεί σε ειρήνη και εθνική αναγέννηση.
Ντόναλντ Τραμπ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Αν νικήσουν οι Δημοκρατικοί, οι ΗΠΑ θα μοιάζουν με τη Θέουτα

Ο Τραμπ, μιλώντας στο Fox News, προειδοποίησε ότι αν οι Δημοκρατικοί επιστρέψουν στην εξουσία, οι ΗΠΑ ίσως αντιμετωπίσουν κρίση παρόμοια με την είσοδο χιλιάδων μεταναστών στη Θέουτα, όπως συνέβη πρόσφατα στην Ισπανία.
Μάρκο Ρούμπιο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Καταγγελία για τον αυταρχισμό Ορτέγα μετά την άρνηση εκλογών

Ο Μάρκο Ρούμπιο χαρακτήρισε τον Ντανιέλ Ορτέγα «αυταρχικό» μετά την άρνησή του να προκηρύξει εκλογές, τονίζοντας ότι ο Ορτέγα παραμένει στην εξουσία από το 2007 και απορρίπτει οποιοδήποτε ενδεχόμενο να επιτρέψει την επιστροφή της αντιπολίτευσης.