ΓΔ: 2623.91 -0.18% Τζίρος: 315.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Βαρέλια πετρελαίου και γράφημα

ΟΠΕΚ+: Άνοδος στην παραγωγή πετρελαίου από Νοέμβριο του 2025

Η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία και έξι ακόμη χώρες του ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσαν, μέσω βιντεοδιάσκεψης, ότι αυξάνουν τη μηνιαία παραγωγή πετρελαίου κατά 137.000 βαρέλια ημερησίως για τον Νοέμβριο, σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Το Ριάντ, η Μόσχα και έξι ακόμη μέλη του ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσαν αύξηση της παραγωγής πετρελαίου για τον Νοέμβριο, σε βιντεοδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών, οι οκτώ χώρες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε προσαρμογή της παραγωγής κατά 137.000 βαρέλια ημερησίως τον Νοέμβριο, συγκριτικά με τα επίπεδα του Οκτωβρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αισιοδοξία για συμφωνία στο Ορμούζ, πτώση στην τιμή πετρελαίου

Η αμερικανική κυβέρνηση ελπίζει σε ταχεία συμφωνία για το άνοιγμα του στενού του Ορμούζ, εν μέσω έντασης με το Ιράν, που έριξε τις τιμές πετρελαίου. Υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες, με συμφωνία ίσως εντός δύο ημερών.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Πτώση πάνω από 4,5% στις τιμές πετρελαίου μετά τις δηλώσεις Μπέσεντ για συμφωνία

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν, καθώς ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ, δήλωσε πως ενδέχεται να υπάρξει συμφωνία με το Ιράν για το άνοιγμα του στενού του Ορμούζ μέχρι αύριο. Η τιμή του Brent έπεσε στα 81,85 δολάρια.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ζητά από τις πετρελαϊκές των ΗΠΑ να ρίξουν τις τιμές λόγω κερδών

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε έντονα τις αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες για τα υπερβολικά κέρδη τους, ειδικά εν μέσω της κρίσης στη Μέση Ανατολή, ζητώντας να μειώσουν τις τιμές καθώς, όπως είπε, επωφελούνται από τις ελλείψεις.
Τιμή πετρελαίου διακύμανση
ΔΙΕΘΝΗ

Πτώση σχεδόν 5% στην τιμή πετρελαίου μετά τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν πτώση μετά το άνοιγμα των ασιατικών αγορών, λόγω της ανακοίνωσης Τραμπ για νέες διαπραγματεύσεις με το Ιράν. Το Brent έπεσε στα 83,81 δολάρια και το WTI στα 80,72 δολάρια ανά βαρέλι.
Σημαία Ιράκ κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία-Ιράκ: Ετήσια συμφωνία για τη χρήση του αγωγού πετρελαίου

Η Τουρκία και το Ιράκ υπέγραψαν ετήσια συμφωνία για τη λειτουργία του αγωγού αργού πετρελαίου, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας. Η συμφωνία αφορά ημερήσια δυναμικότητα 750.000 βαρελιών.
Πορτογαλική Βουλή κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Πορτογαλία: Φόρος στα υπερκέρδη εταιρειών ενέργειας προωθεί η κυβέρνηση

Η Πορτογαλική κυβέρνηση ενέκρινε φόρο στα υπερκέρδη πετρελαϊκών εταιρειών για το 2026, με στόχο τη στήριξη νοικοκυριών και επενδύσεων στην πράσινη οικονομία, μετά από παρόμοια πρόταση και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.