ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ντμίτρι Μεντβέντεφ ομιλία
Φώτο: Shutterstock

Μεντβέντεφ: Χρήσιμη υπενθύμιση τα drones για τους κινδύνους πολέμου

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ χαρακτήρισε μυστήριο την προέλευση των επιθέσεων με drones σε ευρωπαϊκές χώρες και τόνισε πως αυτά υπενθυμίζουν τους κινδύνους του πολέμου, απορρίπτοντας τις υπόνοιες εμπλοκής της Ρωσίας.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναφέρθηκε σήμερα στο πρόσφατο κύμα διαταραχών που προκάλεσαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) σε ευρωπαϊκές χώρες, σημειώνοντας πως παραμένει άγνωστο ποιος βρίσκεται πίσω από τα περιστατικά αυτά.

Ο Μεντβέντεφ υποβάθμισε τις θεωρίες που συνδέουν τις διαταραχές, όπως αυτές στην εναέρια κυκλοφορία αεροδρομίων στη Γερμανία και τη Δανία, με ενέργειες που σχετίζονται με τη Ρωσία ή φιλορωσικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με ανάρτησή του στο επίσημο κανάλι του στην εφαρμογή Telegram, τόνισε πως «Άνθρωποι που διάκεινται θετικά προς τη χώρα μας (στην Ευρώπη) δεν θα σπαταλήσουν τους πόρους τους σταματώντας να κρύβονται. "Οι πράκτορες και οι σπιούνοι" μας περιμένουν μια ξεχωριστή διαταγή».

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος έχει υιοθετήσει σκληρή στάση απέναντι στη Δύση, υπογράμμισε ότι ανεξάρτητα από το ποιος ευθύνεται, οι Ευρωπαίοι πολίτες βιώνουν πλέον τον κίνδυνο του πολέμου στην ήπειρό τους. Απέδωσε την ένταση σε πολιτικές και οικονομικές επιλογές του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Γερμανού καγκελάριου Φρίντριχ Μερτς.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «Το κύριο είναι ότι οι κοντόφθαλμοι Ευρωπαίοι αισθάνονται τον κίνδυνο του πολέμου στο πετσί τους. Ότι φοβούνται και τρέμουν σαν χαζά ζώα σε ένα κοπάδι που οδηγείται σε σφαγή», εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι Ευρωπαίοι θα στραφούν κατά των ηγετών τους.

Η συζήτηση στην Ευρώπη για τη χρήση δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων με στόχο τη χρηματοδότηση αγορών όπλων για την Ουκρανία, σε συνδυασμό με τα σενάρια κατάρριψης ρωσικών drones και τα σχέδια για την κατασκευή ενός «τείχους κατά των drones», έχει προκαλέσει έντονη αντίδραση από Ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Αυτοί επαναλαμβάνουν ότι η Ρωσία δεν σκοπεύει να επιτεθεί σε καμία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεριστική μηχανή σιταριού
ΔΙΕΘΝΗ

Η Εσθονία μπλοκάρει τη μεταφορά ρωσικών και λευκορωσικών σιτηρών

Η Εσθονία απαγόρευσε τη διέλευση ρωσικών και λευκορωσικών σιτηρών από το έδαφός της, με τον υπουργό Εξωτερικών να δηλώνει ότι δεν θα συμβάλει στη χρηματοδότηση ή διευκόλυνση του ρωσικού πολέμου.
Μαρία Ζαχάροβα συνέντευξη τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Ευρωπαϊκά εργοστάσια όπλων για Ουκρανία είναι νόμιμοι στόχοι

Η Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι τα ευρωπαϊκά εργοστάσια που παράγουν όπλα για την Ουκρανία αποτελούν νόμιμους στρατιωτικούς στόχους για τη Ρωσία, καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση μέσω στρατιωτικής υποστήριξης.
Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούτε: Το ΝΑΤΟ αμυντική συμμαχία, η Ρωσία να πάψει τις πυρηνικές απειλές

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, τόνισε πως η συμμαχία παραμένει αμυντική και κάλεσε τη Ρωσία να σταματήσει τις πυρηνικές απειλές, απαντώντας σε ρωσικές προειδοποιήσεις για το Καλίνινγκραντ.
Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Λαβρόφ με Γερμανό ΥΠΕΞ στον ΟΗΕ για Ρωσία-Γερμανία

Ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ συναντήθηκαν στον ΟΗΕ για πρώτη φορά μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, εν μέσω έντασης στις σχέσεις λόγω πρόσφατων κριτικών και αμοιβαίων προξενικών απελάσεων.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Αμετάβλητη η στάση για ειρήνη στην Ουκρανία λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο επιμένει πως δεν υπάρχουν λόγοι για ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία, παρά το ότι παραμένει ανοιχτό σε τέτοιες. Δεν σχεδιάζονται υψηλόβαθμες συναντήσεις με ΗΠΑ ή Κίεβο, ενώ η στάση για συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι παραμένει αμετάβλητη.