ΓΔ: 2267.45 0.05% Τζίρος: 256.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Εκλογές στην Ιταλία
Φώτο: Shutterstock

Μεγάλη νίκη του συντηρητικού περιφερειάρχη στις εκλογές Καλαβρίας

Ο Ρομπέρτο Οκιούτο κερδίζει με 57,5% τις τοπικές εκλογές στην Καλαβρία, ενώ ο Πασκουάλε Τρίντικο λαμβάνει 41%. Η συμμετοχή ανήλθε στο 43%. Ο Οκιούτο κάλεσε σε συνεργασία για την πολιτική ειρήνευση της περιοχής.

Ο κεντροδεξιός περιφερειάρχης Ρομπέρτο Οκιούτο εξασφαλίζει ευρεία νίκη στις τοπικές εκλογές της Καλαβρίας, συγκεντρώνοντας ποσοστό 57,5%, σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα επί πραγματικών ψήφων. Ο βασικός αντίπαλός του, Πασκουάλε Τρίντικο, στέλεχος του Κινήματος Πέντε Αστέρων με στήριξη και από την κεντροαριστερά, ακολουθεί με 41%. Η συμμετοχή των εκλογέων διαμορφώθηκε κάτω του 43%.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Οκιούτο ευχαρίστησε τόσο τους ψηφοφόρους όσο και τον Τρίντικο, ο οποίος επικοινώνησε μαζί του για να τον συγχαρεί. Παράλληλα, ο νικητής κάλεσε τον αντίπαλό του σε συνεργασία σε κρίσιμους τομείς, με στόχο την «πολιτική ειρήνευση της Καλαβρίας».

Την προηγούμενη εβδομάδα, η συντηρητική παράταξη είχε καταγράψει ακόμη μία επιτυχία, καθώς ο υποψήφιος του κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας» της Τζόρτζια Μελόνι επικράτησε στην περιφέρεια Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας.

Σε σχετική ανάρτηση, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι τόνισε ότι «και στην Καλαβρία, οι ψηφοφόροι έδειξαν εμπιστοσύνη στην κεντροδεξιά συμμαχία, επανεκλέγοντας τον Ρομπέρτο Οκιούτο πρόεδρο της περιφέρειας. Πρόκειται για σημαντική αναγνώριση της θετικής διακυβέρνησης την οποία και θα συνεχίσουμε, για την ευημερία των πολιτών και των διαφόρων περιοχών της χώρας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκλογές στην Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Προβάδισμα κεντροδεξιάς στις Μάρκε, ενίσχυση αυτονομιστών στην Βάλλε Ντ'Αόστα

Στις περιφερειακές εκλογές στη Μάρκε, ο κεντροδεξιός Ακουαρόλι προηγείται με έως 53%, ενώ η κεντροαριστερά ακολουθεί. Στη Βάλλε Ντ’ Αόστα, οι αυτονομιστές με τους συμμάχους τους διατηρούν την εξουσία, σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα.
σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Θερμή υποδοχή στην πριγκίπισσα Κέιτ από τους Ιταλούς με το «Ciao Kate»

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στην πριγκίπισσα Κέιτ αξιωματούχοι και πολίτες στη Ρέτζιο Εμίλια της Ιταλίας, στο πρώτο επίσημο ταξίδι της στο εξωτερικό μετά το 2022, με πλήθη να υψώνουν βρετανικές σημαίες και πλακάτ συμπαράστασης.
Πυροσβεστικό Σώμα όχημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεργασία Ελλάδας, Ισπανίας και Ιταλίας για διαχείριση δασικών πυρκαγιών

Στο επίκεντρο της 2ης συνάντησης του FIRE SCENE στην Αθήνα τέθηκε η διαχείριση κινδύνου πυρκαγιών στη Μεσόγειο, με επίκεντρο νέες μεθοδολογίες λόγω κλιματικής κρίσης. Συμμετέχουν φορείς από Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία.
Κάθριν, Πριγκίπισσα της Ουαλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η πριγκίπισσα Κέιτ σε επίσκεψη στην Ιταλία με επίκεντρο την παιδική ηλικία

Η πριγκίπισσα Κέιτ, σε ύφεση από τον καρκίνο, ξεκινά διήμερη επίσκεψη στην Ιταλία με επίκεντρο την πρώιμη παιδική ηλικία. Επισκέπτεται το Ρέτζο Εμίλια, γνωστό για την παιδαγωγική του προσέγγιση.