ΓΔ: 2267.45 0.05% Τζίρος: 256.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ρομπότ αυτοκινητοβιομηχανίας
Ρομποτικοί βραχίονες συναρμολογούν αυτοκίνητα σε γραμμή παραγωγής βιομηχανίας.

Άνοδος 37,3% στην παραγωγή οχημάτων NEV στην Κίνα το 8μηνο 2025

Σύμφωνα με την CAAM, η κινεζική παραγωγή NEV ξεπέρασε τα 9,6 εκατ. οχήματα, με αύξηση πάνω από 36% σε ετήσια βάση.

Σε μια τεχνολογικά προηγμένη εργοστασιακή μονάδα στην προαστιακή περιοχή Μιγιούν του Πεκίνου, μεταλλικά ελάσματα τοποθετούνται με μικροσκοπική ακρίβεια σε δομικά πάνελ, ενώ ρομποτικοί βραχίονες συναρμολογούν εξαρτήματα μέσω μεταλλικών συγκολήσεων.

Τη συγκεκριμένη μονάδα διαχειρίζεται η κοινοπραξία Beijing Automotive Industry Corporation, η οποία αξιοποιεί έξυπνες τεχνολογίες αιχμής. Η λειτουργία της αντανακλά το υψηλό τεχνολογικό επίπεδο παραγωγής της κινεζικής βιομηχανίας οχημάτων νέας ενεργειακής τεχνολογίας (NEV).

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Κατασκευαστών Οχημάτων της Κίνας (CAAM), η παραγωγή οχημάτων NEV στη χώρα κατέγραψε ετήσια αύξηση 37,3%, ξεπερνώντας τα 9,625 εκατομμύρια μονάδες το πρώτο οκτάμηνο του 2025. Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 9,62 εκατομμύρια μονάδες, σημειώνοντας αύξηση 36,7%, γεγονός που υπογραμμίζει τη δυναμική της κινεζικής βιομηχανίας και τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση.

Η Κίνα παρήγαγε περισσότερα από 12,88 εκατομμύρια οχήματα NEV και πώλησε 12,86 εκατομμύρια το 2024, διατηρώντας την ηγετική της θέση παγκοσμίως τόσο στην παραγωγή όσο και στις πωλήσεις για δέκα συνεχόμενα χρόνια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Κίνας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Συνέδριο Ενέργειας: Η ευρωπαϊκή εξάρτηση από Κίνα στην πράσινη ενέργεια

Στο Energy Transition Summit οι ειδικοί τόνισαν την εξάρτηση της ΕΕ από κινεζική τεχνολογία για πράσινη ενέργεια, θέτοντας ερωτήματα βιωσιμότητας των ευρωπαϊκών στόχων. Επισημάνθηκε η ανάγκη για επενδύσεις και ανταγωνιστικές πολιτικές.
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ συναντά τον Σι Τζινπίνγκ στην Κίνα για κρίσιμη σύνοδο κορυφής

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στο Πεκίνο για σύνοδο κορυφής με τον Σι Τζινπίνγκ, εστιάζοντας σε θέματα όπως το παγκόσμιο εμπόριο, η κρίση στο Ιράν και η Ταϊβάν. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Αμερικανού προέδρου από το 2017.
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα χαιρετίζει την επίσκεψη Τραμπ και επιδιώκει ενίσχυση συνεργασίας με ΗΠΑ

Η Κίνα καλωσορίζει την επίσκεψη του προέδρου Τραμπ στο Πεκίνο και δηλώνει έτοιμη να ενισχύσει τη συνεργασία με τις ΗΠΑ, επιδιώκοντας μεγαλύτερη σταθερότητα στις διεθνείς σχέσεις, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ Γκούο Τζιακούν.
Γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Άνοδος στην παραγωγή και πωλήσεις οχημάτων νέας ενεργειακής τεχνολογίας

Τον Απρίλιο στην Κίνα, η παραγωγή οχημάτων νέας ενεργειακής τεχνολογίας αυξήθηκε 5,5% φθάνοντας τα 1,32 εκατ. μονάδες και οι πωλήσεις κατά 9,7% στα 1,34 εκατ., καλύπτοντας το 53,2% των συνολικών πωλήσεων νέων οχημάτων.
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Τραμπ-Σι: Τα βασικά ζητήματα στη σχέση ΗΠΑ-Κίνας

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε επίσκεψη Τραμπ στο Πεκίνο για συνομιλίες με τον Σι, με βασικό θέμα τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας. Μετά από επίθεση κατά του Ιράν, η συνάντηση αναβλήθηκε και η κινεζική ατζέντα αλλάζει, σύμφωνα με τον Guardian.