ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
Ο Μάρκο Ρούμπιο μιλά σε συνέντευξη τύπου με αμερικανικές σημαίες στο φόντο.

Συνάντηση στο Παρίσι για τη Γάζα με τη συμμετοχή του Μάρκο Ρούμπιο

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο θα συμμετάσχει σε υπουργική συνάντηση στο Παρίσι με θέμα τη μεταπολεμική Γάζα και την υλοποίηση του σχεδίου Τραμπ, εν μέσω διαπραγματεύσεων στο Σαρμ ελ-Σέιχ.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, θα λάβει μέρος σε υπουργική συνάντηση που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί αύριο στο Παρίσι της Γαλλίας, σύμφωνα με τρεις διπλωματικές πηγές.

Στην εν λόγω συνάντηση αναμένεται η συμμετοχή ευρωπαϊκών, αραβικών και άλλων κρατών, με βασικό θέμα τη μετάβαση σε μια μεταπολεμική Γάζα.

Η σύνοδος πραγματοποιείται σε μια περίοδο που συμπίπτει με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ, Χαμάς και μεσολαβητών στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ στην Ερυθρά Θάλασσα.

Βασικός στόχος της συνάντησης είναι η συζήτηση για την υλοποίηση του σχεδίου που έχει προτείνει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και η αξιολόγηση των συλλογικών δεσμεύσεων των συμμετεχόντων κρατών.

Η αμερικανική πρεσβεία στο Παρίσι δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχολιασμό σχετικά με τη συνάντηση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν προς Τραμπ: Μην απαγορεύσετε τις εξαγωγές αμερικανικού ντίζελ

Ο Μακρόν κάλεσε τον Τραμπ σε αποφυγή μονομερών ενεργειών στον ενεργειακό τομέα και συνεργασία με συμμάχους για σταθεροποίηση των τιμών καυσίμων και διασφάλιση επάρκειας παγκοσμίως, ενόψει αμερικανικών σκέψεων για απαγόρευση εξαγωγών ντίζελ.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ προς Γαλλία-Γερμανία: Απελευθερώστε ντίζελ ή διακινδυνεύετε απαγόρευση εξαγωγών

Η κυβέρνηση Τραμπ κάλεσε Γερμανία και Γαλλία να μειώσουν τα αποθέματα ντίζελ έκτακτης ανάγκης για να πέσουν οι διεθνείς τιμές, διαφορετικά απειλεί με απαγόρευση εξαγωγών ντίζελ από τις ΗΠΑ, κυρίως ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ απειλεί το εμπόριο με ΕΕ, θετική η Γαλλία στη συνεργασία με Καναδά

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να σταματήσει το εμπόριο με την ΕΕ, αντιδρώντας στην πρόταση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να γίνει ο Καναδάς συνδεδεμένο μέλος της Ένωσης και να ενταχθεί στο υπό δημιουργία Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλείας.
Εμανουέλ Μακρόν επίσημη τελετή
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν και Λι Τζάε Μιουνγκ: Συνεργασία για ασφάλεια στα Στενά Ορμούζ

Μακρόν και Λι Τζάε Μιουνγκ συμφώνησαν να εντείνουν τη συνεργασία για την ασφάλεια στα Στενά του Ορμούζ, ενώ η Νότια Κορέα στέλνει ομάδα επιθεώρησης για να εκτιμήσει την ασφάλεια στη ναυσιπλοΐα, χωρίς να αναπτύξει στρατεύματα.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός πρέσβης ΗΠΑ καταγγέλλει βρετανική κυβέρνηση για αντισημιτισμό

Ο Αμερικανός πρέσβης στο Ισραήλ κατηγόρησε τη βρετανική κυβέρνηση για αντισημιτισμό, απαντώντας σε δηλώσεις του Βρετανού ΥΠΕΞ για τη Γάζα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις λόγω του ασυνήθιστου χαρακτήρα τέτοιων σχολίων.