ΓΔ: 2594.52 1.38% Τζίρος: 366.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:37
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος
Εντυπωσιακή εκτόξευση μη επανδρωμένου αεροσκάφους κατά τη διάρκεια αμυντικής δοκιμής εν πλω.

Η Ελλάδα θα έχει έντονη παρουσία στη διεθνή έκθεση AUSA 2025 στις ΗΠΑ

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει δυναμικά στην έκθεση άμυνας AUSA 2025 στην Ουάσιγκτον, με το Ελληνικό Περίπτερο να παρουσιάζει καινοτόμες τεχνολογίες της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, ενισχύοντας τη διεθνή προβολή της χώρας.

Η Ελλάδα θα έχει δυναμική παρουσία στη διεθνή έκθεση άμυνας και ασφάλειας AUSA 2025, που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ από τις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου 2025.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Ελληνικό Περίπτερο διοργανώνεται από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (AmCham Greece), με τη στήριξη της Enterprise Greece και υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της γενικής διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων.

Όπως επισημαίνεται, η συμμετοχή της Ελλάδας στην AUSA αποτελεί πρωτοβουλία στρατηγικής σημασίας, ενισχύοντας τη διεθνή προβολή και την εξωστρέφεια της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Δημιουργούνται έτσι προϋποθέσεις για νέες συνεργασίες με κορυφαίους διεθνείς φορείς και επιχειρήσεις του κλάδου.

Στο Ελληνικό Περίπτερο θα παρουσιαστούν καινοτόμες τεχνολογίες, προϊόντα και υπηρεσίες από ελληνικές εταιρείες άμυνας και ασφάλειας, αναδεικνύοντας την υψηλή τεχνογνωσία, την αξιοπιστία και την ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Παράλληλα με τη συμμετοχή στην έκθεση, θα πραγματοποιηθούν στοχευμένες εκδηλώσεις για την προβολή του ελληνικού οικοσυστήματος άμυνας και ασφάλειας. Στόχος είναι η ενίσχυση της διεθνούς αναγνωρισιμότητας, η προσέλκυση συνεργασιών και η ανάδειξη της Ελλάδας ως αξιόπιστου εταίρου στη διεθνή αμυντική βιομηχανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενισχύεται η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου μετά από συνάντηση Δένδια

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον πρέσβη της Αιγύπτου, συζητώντας για την ενίσχυση της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου και τη γεωπολιτική ασφάλεια της περιοχής, μετά την πρόσφατη τριμερή στο Κάιρο.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Γαλλία: Ενίσχυση αμυντικής συνεργασίας σε καινοτομία και τεχνολογία

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον πρέσβη της Γαλλίας, Νικόλα Κασσιανίδη, για να συζητήσουν την ενίσχυση της στρατηγικής αμυντικής σχέσης Ελλάδας-Γαλλίας, με έμφαση σε καινοτομία και αμυντική τεχνολογία.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια με Ιταλό Υπουργό Άμυνας στις Βρυξέλλες

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Ιταλό Υπουργό Άμυνας Γκουίντο Κροσέτο, συζητώντας για στενότερη συνεργασία Ελλάδας-Ιταλίας στην ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική και τη συμβολή περισσότερων κρατών στην Επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ.
Σημαίες Ελλάδας Αιγύπτου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Στρατηγικός σύμμαχος η Αίγυπτος για Ελλάδα και Κύπρο

Ο Νίκος Δένδιας χαρακτήρισε την Αίγυπτο «στρατηγικό και απαραίτητο σύμμαχο» για Ελλάδα και Κύπρο, μετά την τριμερή συνάντηση υπουργών Άμυνας στο Κάιρο, τονίζοντας τη σημασία της εμβάθυνσης της συνεργασίας των τριών χωρών.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια με Kono: Στο επίκεντρο η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Ιαπωνίας

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με Ιάπωνες βουλευτές και τον Taro Kono, συζητώντας για ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας, νέες τεχνολογίες και προκλήσεις ασφαλείας σε διεθνές επίπεδο.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα ενισχύσει την άμυνά της χωρίς υποδείξεις

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τη δέσμευση της Ελλάδας για μια ισχυρότερη, ανταγωνιστική και ασφαλή Ευρώπη και υπογράμμισε την ανάγκη πολιτικής συμφωνίας για τον νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό με διασφάλιση των κοινών προτεραιοτήτων.