ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αστυνομικός Ιταλίας υπηρεσία
Αστυνομικός της Ιταλίας δίπλα σε περιπολικό σε αστική περιοχή τη νύχτα.

Μιλάνο: 71χρονος άνδρας αυτοκτόνησε την ώρα έξωσής του

Στο Μιλάνο, ένας 71χρονος αυτοκτόνησε πηδώντας από το μπαλκόνι του, λίγα λεπτά πριν την έξωσή του λόγω χρεών ενοικίου. Το συμβάν αναδεικνύει το οξυμένο πρόβλημα στέγασης και την έλλειψη κοινωνικής αλληλεγγύης στην Ιταλία.

Τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα στο Μιλάνο, όταν ένας 71χρονος άνδρας έβαλε τέλος στη ζωή του κατά τη διάρκεια διαδικασίας έξωσης από το διαμέρισμα όπου διέμενε. Ο ηλικιωμένος προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα μόλις ο δικαστικός κλητήρας χτύπησε το κουδούνι της οικίας του.

Σε σύντομο μήνυμα που άφησε πάνω στο τραπέζι, ανέφερε: "Συγγνώμη αλλά δεν αντέχω άλλο". Η αδυναμία του να καλύψει τα έξοδα ενοικίου, λόγω της οικονομικής του κατάστασης, τον οδήγησε στην απόγνωση.

Εθελοντικές οργανώσεις που στηρίζουν πολίτες με χαμηλό εισόδημα επισημαίνουν ότι το στεγαστικό πρόβλημα στην Ιταλία εντείνεται συνεχώς. Τονίζουν επίσης ότι η κοινωνική αλληλεγγύη και ευαισθησία φαίνεται να έχουν αποδυναμωθεί σε σχέση με το παρελθόν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο Μιλάνο και την ευρύτερη περιοχή καταγράφονται τα υψηλότερα ενοίκια της χώρας. Ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους, η κάλυψη του κόστους μισθώματος καθίσταται σχεδόν αδύνατη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασιλική της Βενετίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βενετία: Εμφανίστηκε δελφίνι στα κανάλια της πόλης

Δελφίνι εθεάθη να κολυμπά κοντά στη Γέφυρα του Ριάλτο στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας, τραβώντας τα βλέμματα πολιτών και δημάρχου που ανάρτησε σχετικό βίντεο, ενώ εμφανίστηκε και στο Μεγάλο Κανάλι της πόλης.
Κενή κορνίζα μουσείου
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Ανάκτηση κλεμμένων έργων Ρενουάρ, Σεζάν και Ματίς από μουσείο

Η ιταλική αστυνομία ανέκτησε τρεις πίνακες Σεζάν, Ρενουάρ και Ματίς, που είχαν κλαπεί από μουσείο κοντά στην Πάρμα τον Μάρτιο. Η αξία τους ξεπερνά τα 9 εκατ. ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται σύντομα.
Όρος Αίτνα τοπίο
ΔΙΕΘΝΗ

Κλειστό έως τα μεσάνυχτα Παρασκευής το αεροδρόμιο Κατάνης λόγω Αίτνας

Το αεροδρόμιο της Κατάνης θα μείνει κλειστό έως τουλάχιστον τις 2 π.μ. της Παρασκευής λόγω της έκρηξης της Αίτνας, με οικονομική ζημία άνω των 20 εκατ. ευρώ και ματαιώσεις 800+ πτήσεων, σύμφωνα με τις αρχές. Προτείνεται νέο αεροδρόμιο.