ΓΔ: 2087.2 1.05% Τζίρος: 225.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αστυνομικός Ιταλίας υπηρεσία
Αστυνομικός της Ιταλίας δίπλα σε περιπολικό σε αστική περιοχή τη νύχτα.

Μιλάνο: 71χρονος άνδρας αυτοκτόνησε την ώρα έξωσής του

Στο Μιλάνο, ένας 71χρονος αυτοκτόνησε πηδώντας από το μπαλκόνι του, λίγα λεπτά πριν την έξωσή του λόγω χρεών ενοικίου. Το συμβάν αναδεικνύει το οξυμένο πρόβλημα στέγασης και την έλλειψη κοινωνικής αλληλεγγύης στην Ιταλία.

Τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα στο Μιλάνο, όταν ένας 71χρονος άνδρας έβαλε τέλος στη ζωή του κατά τη διάρκεια διαδικασίας έξωσης από το διαμέρισμα όπου διέμενε. Ο ηλικιωμένος προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα μόλις ο δικαστικός κλητήρας χτύπησε το κουδούνι της οικίας του.

Σε σύντομο μήνυμα που άφησε πάνω στο τραπέζι, ανέφερε: "Συγγνώμη αλλά δεν αντέχω άλλο". Η αδυναμία του να καλύψει τα έξοδα ενοικίου, λόγω της οικονομικής του κατάστασης, τον οδήγησε στην απόγνωση.

Εθελοντικές οργανώσεις που στηρίζουν πολίτες με χαμηλό εισόδημα επισημαίνουν ότι το στεγαστικό πρόβλημα στην Ιταλία εντείνεται συνεχώς. Τονίζουν επίσης ότι η κοινωνική αλληλεγγύη και ευαισθησία φαίνεται να έχουν αποδυναμωθεί σε σχέση με το παρελθόν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο Μιλάνο και την ευρύτερη περιοχή καταγράφονται τα υψηλότερα ενοίκια της χώρας. Ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους, η κάλυψη του κόστους μισθώματος καθίσταται σχεδόν αδύνατη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλήθος στο Βατικανό
ΔΙΕΘΝΗ

Πάπας Λέων ΙΔ': Το ταξίδι μας προωθεί την ενότητα των Χριστιανών

Ο πάπας Λέων ΙΔ΄, λίγο πριν το ταξίδι του σε Τουρκία και Λίβανο, τόνισε τη σημασία της ενότητας των Χριστιανών και τον εορτασμό των 1.700 ετών από τη Σύνοδο της Νίκαιας, τονίζοντας ότι η χριστιανική μαρτυρία φέρνει ειρήνη.
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Έως 20 μήνες φυλάκιση για απάτη κινδυνεύει η Κιάρα Φεράνι

Η εισαγγελία του Μιλάνου ζήτησε ποινή φυλάκισης 1 έτους και 8 μηνών για την Κιάρα Φεράνι, που κατηγορείται για απάτη σχετικά με την προώθηση φιλανθρωπικών γλυκισμάτων. Η Φεράνι αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει ότι έδρασε καλή τη πίστει.
Αστυνομικός Ιταλίας υπηρεσία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλός μεταμφιέστηκε σε νεκρή μητέρα για να πάρει τη σύνταξή της

Στη Λομβαρδία, 56χρονος νοσηλευτής ντύθηκε γυναίκα για να ανανεώσει την ταυτότητα της νεκρής μητέρας του και να συνεχίσει να παίρνει τη σύνταξή της. Η απάτη αποκαλύφθηκε και διώκεται για απάτη, απόκρυψη πτώματος και ψευδή στοιχεία.