Το Ιράν, γνωστός υποστηρικτής της παλαιστινιακής Χαμάς, ανακοίνωσε ότι έλαβε πρόσκληση για τη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη στη Γάζα, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Αίγυπτο. Η είδηση αυτή μεταδόθηκε από κρατικό μέσο ενημέρωσης της χώρας.
Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA, κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης, ο υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί παρουσίασε επίσημη πρόσκληση της Αιγύπτου προς τον Ιρανό πρόεδρο για να παραστεί στη σύνοδο κορυφής στο Σαρμ ελ-Σέιχ.
Ωστόσο, όπως ανέφερε το IRNA, ο πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν απέρριψε την πρόσκληση και αυτή απευθύνθηκε πλέον στον υπουργό Εξωτερικών. Η τελική απόφαση για τη συμμετοχή του Ιράν στη σύνοδο αναμένεται από τον Αραγτσί.