ΓΔ: 2352.75 -0.92% Τζίρος: 221.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Γαλλική αστυνομία δρόμος
Φώτο: Shutterstock

Στη φυλακή ο Νικολά Σαρκοζί από τις 21 Οκτωβρίου στη Γαλλία

Ο Νικολά Σαρκοζί θα φυλακιστεί στις 21 Οκτωβρίου στις φυλακές «Υγεία» στο Παρίσι, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ. Έχει δικαίωμα να ζητήσει έκτιση της ποινής με βραχιολάκι αμέσως μετά την έναρξη της φυλάκισής του.

Ο Νικολά Σαρκοζί αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή στις 21 Οκτωβρίου, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται πηγές της δικαιοσύνης.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο για τον προσδιορισμό της ημερομηνίας έναρξης της φυλάκισής του. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε θεωρείται ειδική λόγω της ιδιότητάς του ως πρώην αρχηγού κράτους.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Νικολά Σαρκοζί θα εκτίσει την ποινή του στις φυλακές «Υγεία» στο Παρίσι. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις προορίζονται για ειδικές περιπτώσεις κρατουμένων, όπου διασφαλίζεται ότι δεν υπάρχει επαφή μεταξύ των φυλακισμένων.

Μετά την έναρξη της κράτησής του, ο Σαρκοζί έχει το δικαίωμα να υποβάλει αίτηση για έκτιση της ποινής εκτός φυλακής, με τη χρήση ειδικού βραχιολιού παρακολούθησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφυρί δικαιοσύνης Ευρώπη
ΔΙΕΘΝΗ

Η γαλλική κυβέρνηση καλεί τα θύματα του Έπστιν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη

Η Μοντ Μπρεζόν κάλεσε τις γυναίκες που υπήρξαν θύματα στην υπόθεση Έπστιν να απευθυνθούν στη δικαιοσύνη, μετά την αποκάλυψη ονόματος Γάλλου διπλωμάτη, τονίζοντας ότι πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.
Σημαία Ουγγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουγγαρία: Όχι της Βουλής στην έξοδο από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Το ουγγρικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της παραμονής της χώρας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, ανατρέποντας την απόφαση της κυβέρνησης Όρμπαν για αποχώρηση. Η νέα κυβέρνηση δεσμεύεται στη συνέχιση της συμμετοχής.
Επεισόδια στην Ισπανία
ΔΙΕΘΝΗ

Μαζική διαδήλωση στη Μαδρίτη με αίτημα την παραίτηση του Σάντσεθ

Ένταση στη Μαδρίτη καθώς διαδηλωτές επιχείρησαν να διασπάσουν τα κιγκλιδώματα γύρω από την κατοικία του Πέδρο Σάντσεθ, ζητώντας την παραίτησή του λόγω σκανδάλων. Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις. Η συμμετοχή ήταν μαζική.
Οζγκιούρ Οζέλ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Οζγκιούρ Οζέλ: Αρνείται διορισμούς στο CHP, επιτίθεται στον Ερντογάν

Ο Οζγκιούρ Οζέλ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη, τονίζοντας πως το CHP δεν θα δεχτεί παρεμβάσεις ή διορισμένες λύσεις, ζητώντας εσωκομματικό συνέδριο και εκλογές, κάνοντας λόγο για ζήτημα δημοκρατίας.
Παλάτι των Ηλυσίων
ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα των οικονομικών ανακριτών στο μέγαρο των Ηλυσίων για τελετές

Γάλλοι οικονομικοί ανακριτές έκαναν έλεγχο στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ερευνώντας συμβάσεις της εταιρείας Shortcut Events για τελετές στο Πάνθεον που πραγματοποιήθηκαν υπό την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Σεμπαστιέν Λεκορνί πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Όχι σε μεγάλες φοροελαφρύνσεις στα καύσιμα λέει ο Λεκορνί

Ο πρωθυπουργός Λεκορνί τόνισε ότι η Γαλλία δεν θα προχωρήσει σε γενικές μειώσεις φόρων στα καύσιμα, αλλά θα στηρίξει στοχευμένα όσους έχουν ανάγκη όσο διαρκεί ο πόλεμος, εκτιμώντας πως η κρίση ίσως λήξει έως το φθινόπωρο.