ΓΔ: 2265.13 -0.49% Τζίρος: 245.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
Φώτο: Shutterstock

Τραμπ και Πούτιν θα συναντηθούν στη Βουδαπέστη, συμφώνησαν οι ηγέτες

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «πολύ παραγωγική» τη συνομιλία του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Προανήγγειλε νέα σύνοδο κορυφής και συνάντηση συμβούλων των δύο πλευρών την επόμενη εβδομάδα, με επικεφαλής τον Μάρκο Ρούμπιο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «πολύ παραγωγική» την πρόσφατη επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, προαναγγέλλοντας νέα σύνοδο κορυφής μεταξύ των δύο ηγετών.

Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ Τραμπ και Πούτιν διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες.

Ο πρόεδρος Τραμπ ανέφερε ότι συμφώνησε με τον Ρώσο ομόλογό του για τη διεξαγωγή συνάντησης την επόμενη εβδομάδα μεταξύ των «κορυφαίων συμβούλων» τους. Επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας σε αυτές τις πρώτες επαφές θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο.

Στη συνέχεια, ο κ. Τραμπ σημείωσε πως «ο πρόεδρος Πούτιν και εγώ θα συναντηθούμε σε μια τοποθεσία που θα συμφωνηθεί», προσθέτοντας ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, χωρίς να διευκρινίσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Πλήρης πρόσβαση» ΗΠΑ στη Γροιλανδία με συμφωνία ΝΑΤΟ

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πλήρη πρόσβαση των ΗΠΑ στη Γροιλανδία μέσω NATO, αποκλείοντας βία ή νέους δασμούς στην Ευρώπη. Δανία τονίζει πως διατηρεί την κυριαρχία της, ενώ η Κάλας δηλώνει ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-ΕΕ έχουν πληγεί πρόσφατα.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Στουμπ: Ο Τραμπ πιέζει τη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ δήλωσε πως ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζει έντονα τη Ρωσία σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συνεχίσει να το κάνει, στο περιθώριο του Φόρουμ του Νταβός.
Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν σε Αμπάς: Ρωσία μπορεί να στηρίξει το "Συμβούλιο Ειρήνης" Τραμπ

Ο Πούτιν δήλωσε στον Αμπάς πως η Ρωσία είναι έτοιμη να μεταφέρει 1 δισ. δολάρια παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για να στηρίξει τον παλαιστινιακό λαό, ενώ αναμένεται να συναντήσει τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ.