ΓΔ: 2093.27 0.47% Τζίρος: 98.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:53:40
διαδήλωση σε δημόσιο χώρο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πλήθους με πανό και φωτογραφίες στο Ισραήλ πίσω από συρματόπλεγμα.

ΠΑΜΕ: Καταγγέλλει την κράτηση αντιπροσωπείας του από το Ισραήλ

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την πολύωρη κράτηση μελών του στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ από τις ισραηλινές αρχές, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Δηλώνει πως συνεχίζει τον αγώνα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ καταγγέλλεται η προσωρινή κράτηση αντιπροσωπείας του από τις δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ, στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Όπως επισημαίνεται, τα μέλη της αντιπροσωπείας, μαζί με δημοσιογράφο που τα συνόδευε, κρατήθηκαν για πάνω από δύο ώρες, ενώ υποβλήθηκαν σε ελέγχους στα κινητά τηλέφωνα και τις αποσκευές τους. Επιπλέον, οι αρχές προσπάθησαν να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με το σκοπό και τις λεπτομέρειες του ταξιδιού.

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, τα στελέχη του αφέθηκαν ελεύθερα μετά από έντονες διαμαρτυρίες και συνεχίζουν το ταξίδι επιστροφής τους στην Ελλάδα.

Το ΠΑΜΕ επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι το περιστατικό συνέβη την ίδια ημέρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, υπερασπίστηκε τη στάση του Ισραήλ απέναντι στον παλαιστινιακό λαό και το σχέδιο "ειρήνης" που, όπως αναφέρουν, επιβάλλεται με τη βία.

Η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν τρομοκρατείται και ότι η αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό θα συνεχιστεί, μέχρι την αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Κίνδυνος κατάρρευσης αρωγής στους Παλαιστίνιους από εμπόδια Ισραήλ

Ο ΟΗΕ και πάνω από 200 οργανώσεις προειδοποιούν ότι οι ανθρωπιστικές υπηρεσίες στα παλαιστινιακά εδάφη απειλούνται, καθώς το νέο σύστημα καταχώρησης που απαιτεί το Ισραήλ είναι ασαφές και μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή βοήθειας.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές σε νότιο και ανατολικό Λίβανο, στοχεύοντας στρατιωτικές υποδομές της Χεζμπολάχ, μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση της ομάδας επιτήρησης της εκεχειρίας.
Υπογραφή μνημονίου Αιγύπτου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Συμφωνία 30 δισ. ευρώ για πώληση φυσικού αερίου στην Αίγυπτο

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου ενέκρινε συμφωνία πώλησης φυσικού αερίου στην Αίγυπτο αξίας 30 δισ. ευρώ, χαρακτηρίζοντάς τη τη μεγαλύτερη εξαγωγική σύμβαση φυσικού αερίου στην ιστορία του Ισραήλ.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Η Μοσάντ δεσμεύεται να αποτρέψει την πυρηνική αναβίωση του Ιράν

Ο επικεφαλής της Μοσάντ, Νταβίντ Μπαρνέα, τόνισε πως το Ισραήλ είναι υπεύθυνο να αποτρέψει την επανεκκίνηση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, μετά τις πρόσφατες συγκρούσεις και αμοιβαίες επιθέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Ορίζοντας του Τελ Αβίβ
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ ζητά από τη Δύση μέτρα κατά του αντισημιτισμού

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε τις δυτικές κυβερνήσεις να καταπολεμήσουν αποφασιστικά τον αντισημιτισμό και να διασφαλίσουν την προστασία των εβραϊκών κοινοτήτων παγκοσμίως, δύο μέρες μετά την επίθεση στο Σίδνεϊ.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός έποικος πυροβόλησε και σκότωσε 16χρονο Παλαιστίνιο στη Δ. Όχθη

Ισραηλινός έποικος πυροβόλησε και σκότωσε έναν 16χρονο Παλαιστίνιο στην Τουκούα, Δυτ. Όχθη, μετά την κηδεία άλλου εφήβου που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια επιδρομής ισραηλινών στρατιωτών. Το περιστατικό διερευνάται.