ΓΔ: 2653.53 0.81% Τζίρος: 266.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:19:37
αγαθά, Κίνα
Φώτο: Shutterstock

Κίνα: Λιανικές πωλήσεις αγαθών αυξήθηκαν 4,5% στο εννεάμηνο 2025

Οι λιανικές πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 4,5% στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2025, φτάνοντας τα 36,59 τρις γιουάν, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της Κίνας.

Αύξηση 4,5% σημείωσαν οι πωλήσεις λιανικής καταναλωτικών αγαθών στην Κίνα κατά το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2025, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής της Κίνας (NBS).

Η συνολική αξία των πωλήσεων έφτασε τα 36,59 τρισεκατομμύρια γιουάν, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 4,41 τρισεκατομμύρια ευρώ την ίδια περίοδο.

Όπως επισημαίνει ο Γιου Τσιανσούν, αξιωματούχος του NBS, το ποσοστό αύξησης ήταν κατά 1,2 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από αυτό της αντίστοιχης περιόδου του 2024.

Ειδικά για τον Σεπτέμβριο, οι πωλήσεις λιανικής καταναλωτικών προϊόντων παρουσίασαν ετήσια αύξηση της τάξης του 3%.

Η ενίσχυση της κατανάλωσης αποδίδεται στα μέτρα που εφαρμόζει το Πεκίνο για την τόνωση της εγχώριας ζήτησης, γεγονός που οδηγεί σε αυξημένη κατανάλωση και περαιτέρω στήριξη της αγοράς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Θα υπερασπιστούμε δυναμικά τα συμφέροντά μας απέναντι στις ΗΠΑ

Η Κίνα τόνισε πως θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της μετά την ανακοίνωση νέων αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν, που επηρεάζουν και τους εμπορικούς του εταίρους, κυρίως σε χρυσό, τεχνολογία και ναυτιλία.
κινεζική αγορά ακινήτων
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Νέα μέτρα για τόνωση της αγοράς πρώτης και δεύτερης κατοικίας

Οι αρχές της Σανγκάης ανακοίνωσαν νέα μέτρα για τόνωση της στεγαστικής αγοράς, όπως μείωση της ελάχιστης προκαταβολής για αγορά δεύτερης κατοικίας στα προάστια, τα οποία ισχύουν από 21 Αυγούστου.
πάρκινγκ αυτοκινήτων Volkswagen
ΔΙΕΘΝΗ

Volkswagen Anhui: 100.000 ηλεκτρικά οχήματα κατασκευάστηκαν στην Κίνα

Η Volkswagen συμπλήρωσε 100.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα στο εργοστάσιό της στην Ανχουέι, Κίνα, στις 18 Αυγούστου, σημειώνοντας ορόσημο στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης και της καινοτομίας νέας τεχνολογίας στην κινεζική αγορά.
Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με βασιλιά Ιορδανίας για Στενό Ορμούζ και εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν

Κίνα και Ιορδανία κάλεσαν για διατήρηση της εκεχειρίας ΗΠΑ-Ιράν και ομαλοποίηση στη θαλάσσια κυκλοφορία του Ορμούζ. Τόνισαν τη σημασία διαλόγου για συνολική λύση και εξέφρασαν ανησυχία για την κλιμάκωση στη Δυτική Όχθη.
Τεχνητή νοημοσύνη απασχόληση
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ειδικοί ζητούν ίσες ευκαιρίες μάθησης με τεχνητή νοημοσύνη παγκοσμίως

Στη διάσκεψη Global Smart Education Conference 2026, ειδικοί τόνισαν πως η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να εξασφαλίζει ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση, αναγνωρίζοντας το ψηφιακό χάσμα και τις διαφορετικές ανάγκες κάθε χώρας.
Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Στόχος η ώθηση της εσωτερικής κατανάλωσης με στήριξη νοικοκυριών

Η Κίνα ενισχύει τη δημοσιονομική της πολιτική για να αυξήσει την εσωτερική κατανάλωση, διαθέτοντας φέτος 187,5 δισ. γιουάν σε προγράμματα ανταλλαγής προϊόντων και λαμβάνοντας συντονισμένα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.