ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Δημήτρης Χούπης αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Επίσκεψη του αρχηγού των σουηδικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα

Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Σουηδίας, General Michael Claesson, επισκέφτηκε επίσημα την Ελλάδα έπειτα από πρόσκληση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Δημητρίου Χούπη. Συζήτησαν για ενίσχυση συνεργασίας των ενόπλων δυνάμεων.

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποίησε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Σουηδίας, General Michael Claesson, από την Τρίτη 21 έως και την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου. Η επίσκεψη έγινε κατόπιν πρόσκλησης του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγού Δημητρίου Χούπη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ υποδέχτηκε τον Σουηδό ομόλογό του στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Μετά την επίσημη υποδοχή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των δύο αρχηγών. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξετάστηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και δόθηκε έμφαση στην ενίσχυση των δεσμών και της συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Σουηδίας.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ενημέρωση με παρουσίαση θεμάτων που αφορούν την αμυντική πολιτική και τις δραστηριότητες του ΓΕΕΘΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημήτρης Χούπης αρχηγός ΓΕΕΘΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων της Σουηδίας στην Ελλάδα

Ο Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων της Σουηδίας, Μάικλ Κλάεσον, επισκέφθηκε την Ελλάδα έπειτα από πρόσκληση του Στρατηγού Δημήτριου Χούπη. Συζητήθηκαν ζητήματα συνεργασίας και αμυντικής πολιτικής.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα παραμένει βασικός εταίρος και ισχυρή στην άμυνα

Ο Μητσοτάκης χαρακτήρισε θετική την επίσκεψη Ρούμπιο και τόνισε τη στρατηγική σημασία των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ, που επεκτείνονται σε άμυνα, ενέργεια και επενδύσεις. Υψηλή η ελληνική δαπάνη για άμυνα, διατηρεί γέφυρες με Μέση Ανατολή.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές για Τσίπρα: Θέματα άμυνας δεν προσφέρονται για αντιπολίτευση

Κυβερνητικές πηγές απάντησαν στον Αλέξη Τσίπρα για τα εξοπλιστικά, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό περί «εθνικής ήττας» και πιθανής απόκτησης F-35 από την Τουρκία, επικαλούμενες δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ για τους αυστηρούς όρους πώλησης.
Νίκος Δένδιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενισχύεται η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου μετά από συνάντηση Δένδια

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον πρέσβη της Αιγύπτου, συζητώντας για την ενίσχυση της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου και τη γεωπολιτική ασφάλεια της περιοχής, μετά την πρόσφατη τριμερή στο Κάιρο.
Ελληνική σημαία κυματίζει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Όποιος δεν ένιωσε περηφάνια για την Ελλάδα φορά παρωπίδες

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης τόνισε τον καθοριστικό ρόλο της Ελλάδας ως βασικού συμμάχου των ΗΠΑ σε άμυνα και ενέργεια, χαρακτηρίζοντας την ομιλία Ρούμπιο στην Πνύκα «ιστορική στιγμή» για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.