ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
Σκηνή από κατεστραμμένο κτίριο στην Ουκρανία μετά από ρωσική επίθεση.

Ουκρανία: Πέντε άμαχοι νεκροί από ρωσικά πυρά στο Ντονέτσκ

Πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν από πυρά ρώσων στρατιωτών στο χωριό Σβάνιβκα, κοντά στη Σίβερσκ στο Ντονέτσκ. Σύμφωνα με επιζήσασα, οι στρατιώτες ζητούσαν πληροφορίες για τις ουκρανικές δυνάμεις. Ξεκίνησε έρευνα για έγκλημα πολέμου.

Πέντε άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από πυρά ρώσων στρατιωτών στην περιφέρεια Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Σβάνιβκα, λίγα χιλιόμετρα νότια της πόλης Σίβερσκ, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα στο Κίεβο και η περιφερειακή εισαγγελία Ντονέτσκ.

Μια επιζήσασα ανέφερε ότι ρώσοι στρατιώτες απαιτούσαν πληροφορίες για τις θέσεις των ουκρανικών δυνάμεων από την οικογένειά της. Όταν δεν έλαβαν τις απαντήσεις που ζητούσαν, ένας στρατιώτης άνοιξε πυρ κατά άοπλων πολιτών. Η ίδια βρήκε αργότερα νεκρούς τον σύζυγο και τους δύο γιους της, καθώς και δύο γείτονες. Σύμφωνα με τις αρχές, η εισαγγελία διεξάγει έρευνα για πιθανό έγκλημα πολέμου.

Τραγικό περιστατικό καταγράφηκε και στην πόλη Κραματόρσκ της περιφέρειας Ντονέτσκ, όπου δύο ουκρανοί δημοσιογράφοι του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου Freedom σκοτώθηκαν και ένας ακόμη τραυματίστηκε από επίθεση ρωσικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Οι δημοσιογράφοι βρίσκονταν σε πρατήριο καυσίμων για ανεφοδιασμό, όταν σημειώθηκε η επίθεση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Μαζική ρωσική επίθεση με σχεδόν 500 drones και πυραύλους

Η Ρωσία εκτόξευσε σχεδόν 500 drones και πυραύλους κατά της Ουκρανίας, ως απάντηση στις προτάσεις για πασχαλινή εκεχειρία, με αποτέλεσμα τρεις νεκρούς σε Μπούτσα, Ζίτομιρ και Χάρκοβο σύμφωνα με τις αρχές.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Μαζική ρωσική επίθεση στην περιφέρεια του Κιέβου με drones

Μαζική επίθεση με ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους πλήττει την περιφέρεια του Κιέβου, με τουλάχιστον έναν νεκρό. Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να καταφύγουν σε καταφύγια καθώς συνεχίζονται οι επιδρομές.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μεντβέντεφ: Κατά της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ η Μόσχα

Ο Μεντβέντεφ τόνισε ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει την ανεκτική στάση της για ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, αναφέροντας πως η Ένωση μετατρέπεται σε στρατιωτική συμμαχία ανοιχτά εχθρική προς τη Ρωσία και ίσως χειρότερη από το ΝΑΤΟ.