Φώτο: Shutterstock

Η μεγαλύτερη πτώση μετά τον Πόλεμο στην οικονομία της Γαλλίας

Υποχώρησε 5,8% το ΑΕΠ του α' τριμήνου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση που έχει καταγραφεί από το 1949 όταν άρχισαν να παρουσιάζονται τριμηνιαίες εκτιμήσεις για το ΑΕΠ της χώρας .

Το ΑΕΠ της Γαλλίας συρρικνώθηκε κατά 5,8% το πρώτο τρίμηνο του 2020, κυρίως εξαιτίας του lockdown που επιβλήθηκε στη χώρα με στόχο την ανάσχεση της εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το INSEE.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση που έχει καταγραφεί από το 1949 όταν ξεκίνησαν να παρουσιάζονται τριμηνιαίες εκτιμήσεις για το ΑΕΠ της χώρας και ξεπερνά κατά πολύ την πτώση που είχε σημειωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2009 (-1,6%) και το δεύτερο τρίμηνο του 1968 (-5,3%), διευκρίνισε το INSEE.

Η Γαλλία είναι μία από τις χώρες που χτυπήθηκε βαριά από την πανδημία. Μέχρι εχθές, 26.834 ασθενείς με Covid-19, εξακολουθούσαν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Γαλλίας, με 1.070 πολίτες να έχουν εισαχθεί σε κάποιο νοσοκομειακό ίδρυμα το τελευταίο 24ωρο. Στο καλό νέο της ημέρας για τη Γαλλία, που ετοιμάζεται να άρει την αυστηρή καραντίνα στις 11 Μαΐου, η συνεχής μείωση των νοσηλευθέντων, καθώς οι ασθενείς που πήραν εξιτήριο από χθες ήταν περισσότεροι.

Πάνω από 4.200 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι λόγω επιπλοκών με τον αριθμό να πέφτει καθημερινά. Χθες, οι διασωληνωμένοι ήταν μειωμένοι κατά 180 ασθενεί σε σχέση με την προηγούμενη μέρα.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Μπροστά στο φάσμα του lockdown, χώρες και πόλεις σε όλη την Ευρώπη

«Τα νούμερα του Σεπτεμβρίου πρέπει να χρησιμεύσουν ως κώδωνας συναγερμού στην Ευρώπη», όπου τα νέα κρούσματα είναι πλέον περισσότερα από εκείνα του Μαρτίου και του Απριλίου, προειδοποίησε ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΠΟΥ.
ΔΙΕΘΝΗ

«Πυρά» Τσαβούσογλου και Ακάρ κατά Ελλάδας αλλά... θέλουν διάλογο

Ο Μελβούτ Τσαβούσογλου ανέφερε πως η Τουρκία είναι ανοιχτή στον διάλογο αλλά χωρίς καμία προϋπόθεση και ο Χ. Ακάρ είπε οτι δεν πρέπει να ξελογιάζονται οι Έλληνες από τις πρωτοβουλίες Μακρόν.