ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού κινούνται σε δρόμο με ερείπια στη Γάζα κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικής αποστολής.

Ισραήλ: Η ΔΕΕΣ δεν έχει πλέον πρόσβαση σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας απαγόρευσε την πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους, επικαλούμενος κινδύνους για την εθνική ασφάλεια. Οι «παράνομοι μαχητές» κρατούνται επ' αόριστον χωρίς κατηγορίες.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ισραέλ Κατς, προχώρησε σε απαγόρευση της πρόσβασης του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους που βρίσκονται σε ισραηλινές φυλακές, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου του.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός υπέγραψε διάταγμα που απαγορεύει σε εκπροσώπους της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού να επισκέπτονται κρατούμενους οι οποίοι κρατούνται βάσει του νόμου περί κράτησης παράνομων μαχητών. Η απόφαση αυτή, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ελήφθη διότι οι επισκέψεις αυτές "θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια" του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ισραηλινή νομοθεσία, όσοι χαρακτηρίζονται ως "παράνομοι μαχητές" μπορούν να κρατούνται επ' αόριστον σε στρατιωτικά κέντρα κράτησης, χωρίς να τους απαγγέλλονται κατηγορίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Ο πρόεδρος Σάρα ζητά συμφωνία ασφαλείας με το Ισραήλ

Ο Σύρος πρόεδρος Αχμάντ αλ Σάρα δήλωσε στο Al Jazeera πως η Συρία επιδιώκει συμφωνία ασφαλείας με το Ισραήλ και άλλες χώρες, χωρίς να παραβιάζονται τα δικαιώματα στα Υψίπεδα του Γκολάν, ενώ λαμβάνει μέτρα στα σύνορα με το Ιράκ.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Ισραηλινές επιχειρήσεις εμποδίζουν τον στρατό να αναπτυχθεί

Ο στρατός του Λιβάνου καταγγέλλει ότι οι συνεχιζόμενες επιχειρήσεις του Ισραήλ στον νότο παραβιάζουν τη συμφωνία του Ιουνίου και εμποδίζουν την ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων, ενώ κάνουν λόγο για επιθέσεις κοντά σε λιβανέζικες θέσεις.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο Νετανιάχου θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα, ενώ αστειεύτηκε αποκαλώντας κατά λάθος τον γερουσιαστή Τσακ Σούμερ Παλαιστίνιο.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Υπέρ της απομάκρυνσης Χαν ψήφισαν τα κράτη-μέλη του ΔΠΔ, δηλώνει ο Ισραηλινός πρέσβης

Τα μέλη του ΔΠΔ ψήφισαν υπέρ της αποπομπής του Καρίμ Χαν μετά από καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση, τις οποίες ο ίδιος αρνείται. Οι ΗΠΑ, που δεν ανήκουν στο ΔΠΔ, του επέβαλαν κυρώσεις λόγω των ενταλμάτων κατά Ισραηλινών αξιωματούχων.
Δεξαμενές και αεροπλάνα Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Έτοιμος ο στρατός για μεγάλη επιχείρηση στη Δυτική Όχθη

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Δυτική Όχθη, μετά από αιματηρές συγκρούσεις. Ανακλήθηκαν οι άδειες στρατιωτών, ενώ ο Νετανιάχου υποσχέθηκε ισχυρή αντίδραση.