ΓΔ: 2025.46 1.13% Τζίρος: 297.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια επίσημης εμφάνισης σε παγκόσμιο πλαίσιο.

Σι σε Τραμπ: ΗΠΑ και Κίνα πρέπει να είναι εταίροι και φίλοι

Ο Σι Τζινπίνγκ τόνισε στον Τραμπ τη σημασία της συνεργασίας Κίνας-ΗΠΑ ως μεγάλες δυνάμεις, παροτρύνοντας να είναι εταίροι και φίλοι, παρά τις διαφορές, για το καλό των δύο χωρών και ολόκληρου του κόσμου.

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, κάλεσε τον αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, να επιδιώξουν οι δύο χώρες να είναι «εταίροι και φίλοι», παρά τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ τους.

Όπως ανέφερε ο Σι Τζινπίνγκ κατά την έναρξη της συνάντησης των δύο ηγετών στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας, «Η Κίνα και οι ΗΠΑ πρέπει να αναλάβουν από κοινού τις ευθύνες τους ως μεγάλες δυνάμεις και να συνεργαστούν με στόχο την υλοποίηση φιλόδοξων έργων (…) προς όφελος τόσο των χωρών μας όσο και του κόσμου ολόκληρου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Δεν ανταλλάσσουμε την Ταϊβάν για συμφωνία με την Κίνα, τονίζει ο Ρούμπιο

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, ξεκαθάρισε πως η Ουάσιγκτον δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την Ταϊβάν για χάρη εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, διαψεύδοντας τέτοιο ενδεχόμενο ενόψει των διαπραγματεύσεων Τραμπ με το Πεκίνο.
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ταξιδεύει στην Ασία για συνομιλίες με τον πρόεδρο Σι της

Ο Τραμπ ξεκινά περιοδεία στην Ασία με βασικό σταθμό τη συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ, γεγονός που θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία. Δεν προγραμματίζεται συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Στάσεις: Μαλαισία, Ιαπωνία, Ν. Κορέα.
Πιτ Χέγκσεθ
ΔΙΕΘΝΗ

Χέγκσεθ: Καθοριστική η συμμαχία ΗΠΑ–Ιαπωνίας απέναντι στην Κίνα

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ τόνισε στο Τόκιο τη σημασία της συμμαχίας ΗΠΑ–Ιαπωνίας για την αποτροπή κινεζικής επιθετικότητας, χαιρετίζοντας την αύξηση των ιαπωνικών αμυντικών δαπανών.
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ στην Ιαπωνία, βέβαιος για εμπορική συμφωνία με την Κίνα

Ο Τραμπ συνεχίζει την ασιατική περιοδεία του με επίσκεψη στην Ιαπωνία, επιδιώκοντας συμβιβασμό στην εμπορική διένεξη ΗΠΑ-Κίνας ενόψει της συνάντησής του με τον Σι Τζινπίνγκ και δηλώνει αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία ειρήνης Ταϊλάνδης-Καμπότζης στη Μαλαισία

Aνακοίνωσε συμφωνία ειρήνης μεταξύ Ταϊλάνδης και Καμπότζης με αφορμή την επίσκεψή του στη Μαλαισία. Η τελετή αναβάλλεται λόγω πένθους στη Ταϊλάνδη, ενώ ο Τραμπ εξέφρασε συλλυπητήρια μέσω Truth Social.