ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία

Τρεις νεκροί από ρωσικές επιθέσεις στη Ντνιπροπετρόφσκ

Τρεις νεκροί και μεγάλες καταστροφές προκάλεσαν ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόβσκ της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη. Καταστράφηκαν κτίρια και σπίτια, ενώ εικόνες δείχνουν πυρκαγιά στα ερείπια.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ύστερα από ρωσικά πλήγματα που σημειώθηκαν το Σάββατο στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο περιφερειάρχης Βλαντισλάβ Χαϊβανένκο, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram, ανέφερε ότι στην περιοχή Σαμαρίφσκι, ρωσικό πλήγμα προκάλεσε τον θάνατο δύο ατόμων, την ολοσχερή καταστροφή ενός καταστήματος και σοβαρές υλικές ζημιές σε επτά κατοικίες.

Εικόνες από το σημείο αποτυπώνουν πυρκαγιά ανάμεσα σε σωρούς ερειπίων, δείχνοντας το μέγεθος της καταστροφής.

Νωρίτερα, ο ίδιος αξιωματούχος είχε ενημερώσει ότι ένας 58χρονος σκοτώθηκε και μια 54χρονη τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης ρωσικού drone στην πόλη Μάρχανετς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ουκρανικό χτύπημα σε ρωσικό διυλιστήριο στο Περμ

Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν ρωσικό διυλιστήριο στην Περμ και στρατιωτική βάση στη Μαρίνοφκα, σύμφωνα με τον Ζελένσκι. Ρωσικές πηγές επιβεβαιώνουν επίθεση με drone σε βιομηχανική μονάδα στην Περμ.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη Ρωσοαυστραλού για διαρροή στρατιωτικών πληροφοριών στη Ρωσία

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για απόπειρα παροχής πληροφοριών στη Ρωσία σχετικά με στρατιωτικές κινήσεις της Ουκρανίας βρίσκεται 27χρονος Ρωσοαυστραλός, που εκπαιδεύτηκε στη Ρωσία και υπηρέτησε στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ανοιχτή σε νέες προτάσεις ειρήνης που λαμβάνουν υπόψη το πεδίο

Η Ρωσία δηλώνει ανοιχτή σε νέες προτάσεις για διευθέτηση στην Ουκρανία, αρκεί να λαμβάνουν υπόψη τα δεδομένα στο πεδίο, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, ο οποίος αναγνώρισε διάθεση διαλόγου από τις ΗΠΑ.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Πάνω από 16 νεκροί από ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία

Σφοδρός ρωσικός βομβαρδισμός στο Κίεβο και την περιφέρειά του άφησε πίσω του τουλάχιστον 16 νεκρούς και 40 τραυματίες, ενώ ο Ζελένσκι κατηγορεί τους συμμάχους για ελλείψεις σε αντιαεροπορικούς πυραύλους.
Πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια
ΔΙΕΘΝΗ

Ζαπορίζια: Εκτός εξωτερικής ηλεκτροδότησης ο πυρηνικός σταθμός

Ο πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια, υπό ρωσική κατοχή, αποκόπηκε από την τελευταία εξωτερική παροχή ρεύματος, με αποτέλεσμα να λειτουργούν γεννήτριες ντίζελ. Η βλάβη σχετίζεται με στρατιωτικές ενέργειες, ανέφερε ο ΔΟΑΕ.