ΓΔ: 2019.45 1.22% Τζίρος: 109.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:35:33
Σιδηροδρομικός σταθμός Βρετανίας
Ένα σύγχρονο τρένο στον σιδηροδρομικό σταθμό Βρετανίας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Επίθεση με μαχαίρι σε τρένο: Ο δράστης δεν ήταν γνωστός στην αντιτρομοκρατική

Ο 32χρονος Βρετανός που φέρεται να μαχαίρωσε επιβάτες σε τρένο στην ανατολική Αγγλία δεν ήταν γνωστός στην αντιτρομοκρατική, δήλωσε η υπουργός Μεταφορών. Εντεκα τραυματίες, εκ των οποίων οι πέντε έλαβαν εξιτήριο.

Ένας 32χρονος Βρετανός συνελήφθη για την επίθεση με μαχαίρι σε αμαξοστοιχία στην ανατολική Αγγλία, σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Μεταφορών, Χάιντι Αλεξάντερ. Ο ύποπτος δεν ήταν γνωστός στην αντιτρομοκρατική αστυνομία ούτε στις υπηρεσίες ασφαλείας πριν το περιστατικό.

Η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 11 ατόμων, μεταξύ των οποίων και ένα μέλος του πληρώματος του τρένου. Το συγκεκριμένο μέλος παραμένει νοσηλευόμενο σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, ενώ πέντε από τους τραυματίες έλαβαν εξιτήριο το βράδυ της Κυριακής.

Η Αλεξάντερ, μιλώντας στο Times Radio, ανέφερε ότι ο ύποπτος δεν είχε επισημανθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες πριν από το συμβάν. Παράλληλα, δεν σχολίασε εάν ο άνδρας ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Η βρετανική Αστυνομία Μεταφορών ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικοί έφθασαν στον τόπο της επίθεσης μέσα σε οκτώ λεπτά από την πρώτη κλήση έκτακτης ανάγκης. Στο σημείο βρέθηκε ένα μαχαίρι, ενώ οι αρχές εξετάζουν τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας, όπου διακρίνεται μέλος του πληρώματος να επεμβαίνει για να σταματήσει τον δράστη.

Η Αλεξάντερ υπογράμμισε ότι «μπήκε κυριολεκτικά στη μέση βάζοντας σε κίνδυνο τον εαυτό του», επισημαίνοντας πως «άνθρωποι είναι σήμερα ζωντανοί χάρη στις ενέργειές του».

Ο ύποπτος συνελήφθη όταν το τρένο σταμάτησε εκτάκτως στο Χάντινγκντον, περίπου 130 χιλιόμετρα βόρεια του Λονδίνου. Σύμφωνα με τις αρχές, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκεται άλλο πρόσωπο στο περιστατικό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σιδηροδρομικός σταθμός Βρετανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ένας ύποπτος από την αστυνομία για επίθεση σε τρένο

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι μόνο ένας 32χρονος παραμένει ύποπτος για την επίθεση με μαχαίρι σε τρένο στο Κέιμπριτζσαϊρ, όπου τραυματίστηκαν 10 άτομα. Ο δεύτερος συλληφθείς, 35 ετών, αφέθηκε ελεύθερος.
Jail
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: 17 χρόνια φυλακή σε αρχηγό για εμπρησμούς ρωσικής έμπνευσης

Ο Ντίλαν Ερλ, 21 ετών, καταδικάστηκε σε 17 χρόνια φυλάκιση για εμπρηστικές επιθέσεις σε ουκρανικές επιχειρήσεις στο Λονδίνο, ενορχηστρώνοντας τρομοκρατικές ενέργειες με σύνδεση ρωσικής ομάδας Wagner και σχέδια απαγωγής επιχειρηματία.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο Ουκρανοί στη Βρετανία αρνούνται συνωμοσία για εμπρησμούς

Δύο Ουκρανοί κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε συνωμοσία εμπρησμών σε κατοικίες και όχημα που συνδέονται με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ, αρνήθηκαν τις κατηγορίες στο Old Bailey, χωρίς η υπόθεση να θεωρείται τρομοκρατική.
Κελί φυλακής
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Φυλάκιση για τρεις ακροδεξιούς που σχεδίαζαν επιθέσεις

Τρεις Βρετανοί ακροδεξιοί καταδικάστηκαν συνολικά σε 29 χρόνια φυλάκισης για σχεδιασμό επιθέσεων σε τζαμιά και συναγωγές, ενώ προετοίμαζαν τρομοκρατικές ενέργειες. Ένας καταδικάστηκε και για κατασκευή εξαρτήματος για τρισδιάστατο όπλο.