ΓΔ: 2023.8 1.43% Τζίρος: 229.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα
Ζυγαριά δικαιοσύνης και σφύρα μπροστά σε νομικά βιβλία, σύμβολα νόμου και δικαστηρίου.

Απελευθερώθηκε η έγκυος Βρετανίδα στη Γεωργία λόγω υπόθεσης ναρκωτικών

Η 19χρονη Βρετανίδα Μπέλα Κάλεϊ, έγκυος και κατηγορούμενη για εισαγωγή κάνναβης στη Γεωργία, αποφυλακίστηκε σήμερα μετά από διακανονισμό, έχοντας εκτίσει σχεδόν έξι μήνες και καταβάλλοντας πρόστιμο 187.000 δολαρίων.

Η Μπέλα Κάλεϊ, μια 19χρονη Βρετανίδα που βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, απελευθερώθηκε από τις φυλακές της Γεωργίας μετά από σχεδόν έξι μήνες κράτησης. Η απελευθέρωση πραγματοποιήθηκε έπειτα από δικαστικό διακανονισμό, σύμφωνα με τον οποίο καταδικάστηκε σε ποινή ίση με τον χρόνο που είχε ήδη εκτίσει.

Η Κάλεϊ είχε συλληφθεί τον Μάιο στο αεροδρόμιο της Γεωργίας, ενώ αγνοούνταν στην Ταϊλάνδη. Καταδικάστηκε για εισαγωγή και διακίνηση δεκάδων σακουλών κάνναβης, με τις γεωργιανές αρχές να αναφέρουν ότι μετέφερε 12 κιλά μαριχουάνα και δύο κιλά χασίς στις αποσκευές της. Παράλληλα, υποχρεώθηκε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 187.000 δολαρίων.

Η ίδια και οι συνήγοροι υπεράσπισής της τόνισαν ότι υπέστη βασανιστήρια στην Ταϊλάνδη και εξαναγκάστηκε να μεταφέρει τα ναρκωτικά. Στην ακροαματική διαδικασία του Ιουλίου, η Κάλεϊ δήλωσε αθώα για τις κατηγορίες κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών.

Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας Βαχτάνγκ Τσαλουγκελασβίλι, ο δικαστικός διακανονισμός ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη το νεαρό της ηλικίας της και την εγκυμοσύνη της. Ο δικηγόρος της, Μαλχάζ Σαλακάγια, εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την αναγνώριση της οικονομικής κατάστασης και της εγκυμοσύνης της πελάτισσάς του.

Σημειώνεται ότι στη Γεωργία, το λαθρεμπόριο ναρκωτικών επισύρει ποινές κάθειρξης έως και 20 έτη. Νωρίτερα φέτος, η κυβέρνηση προχώρησε σε αυστηρότερες νομοθετικές ρυθμίσεις, αυξάνοντας τις ποινές για τη χρήση και κατοχή μικροποσοτήτων ορισμένων ναρκωτικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Σιδηροδρομικός σταθμός Βρετανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ύποπτος για τρεις ακόμη επιθέσεις ο δράστης της μαχαιριάς σε τρένο

Ο 32χρονος άνδρας που συνελήφθη για την επίθεση με μαχαίρι σε τρένο στην Αγγλία, θεωρείται ύποπτος για τρία ακόμη περιστατικά, μεταξύ των οποίων και επίθεση σε 14χρονο στην Πίτερμπορο, σύμφωνα με την αστυνομία Κέιμπριτζσαϊρ.
Τρακτέρ σε αγρό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΒΕΑ: Νέες προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας–Γεωργίας σε επενδύσεις και εμπόριο

Το ΕΒΕΑ, σε συνεργασία με την Enterprise Greece και την Πρεσβεία της Γεωργίας, παρουσίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες στη Γεωργία, αναδεικνύοντας τη χώρα ως περιφερειακό κόμβο ανάπτυξης.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανοί πιο αυστηροί από τους Αμερικανούς στη μετανάστευση, λέει έρευνα

Βρετανική έρευνα δείχνει ότι οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν πιο αυστηρή στάση στη μετανάστευση και λιγότερο θετική άποψη για την πολυπολιτισμικότητα σε σύγκριση με τους Αμερικανούς, διαψεύδοντας το στερεότυπο του φιλελεύθερου ΗΒ.
Ξηρασία λίμνης
ΔΙΕΘΝΗ

FAO: 1,7 δισ. άνθρωποι πλήττονται παγκοσμίως από υποβάθμιση γης

Σύμφωνα με τον FAO, περίπου 1,7 δισ. άνθρωποι ζουν σε περιοχές όπου η υποβάθμιση της γης λόγω ανθρώπινων δραστηριοτήτων, όπως η αποψίλωση, απειλεί τη γεωργία και την επισιτιστική ασφάλεια, επιδεινώνοντας φυσικά φαινόμενα.