ΓΔ: 2686.2 1.75% Τζίρος: 315.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Υπουργείο Εξωτερικών

Ετήσια επισκόπηση στρατηγικού πλαισίου Ελλάδας-Ην. Βασιλείου

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας ενημερώνει μέσω της Υπηρεσίας Ενημέρωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων.

Η Τρίτη Ετήσια Επισκόπηση του Διμερούς Στρατηγικού Πλαισίου Ελλάδας - Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2025 στην Αθήνα, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Η Υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, και ο Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης, Stephen Doughty, συναντήθηκαν για να αξιολογήσουν την πρόοδο στους βασικούς τομείς της διμερούς συνεργασίας.

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκε η ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο για την υποστήριξη κοινών στόχων και την αντιμετώπιση διεθνών προκλήσεων. Έμφαση δόθηκε σε τρέχοντα διεθνή ζητήματα, όπως η κατάσταση στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, ειδικότερα στη Γάζα, καθώς και στη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα αμυντικής συνεργασίας, μετανάστευσης, επιβολής του νόμου, εμπορίου και επενδύσεων, τουρισμού, κλιματικής και ενεργειακής ασφάλειας, ναυτιλιακών υποθέσεων, εκπαίδευσης, πολιτισμού, επιστήμης και καινοτομίας, ψηφιοποίησης, υγείας και οικονομικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατηγικός Διάλογος Ελλάδας-ΗΠΑ: Στην Αθήνα ο Μάρκο Ρούμπιο, τρεις νέες συμφωνίες

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, Αθήνα φιλοξενεί τον 6ο Γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ με τη συμμετοχή των ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτη και Μ. Ρούμπιο. Στο επίκεντρο, οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Μαλλιωτάκη: Στρατηγική η ενίσχυση σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ με την επίσκεψη Ρούμπιο

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και ασφάλεια, με αφορμή την επίσκεψη του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα για τον 6ο Στρατηγικό Διάλογο ΗΠΑ-Ελλάδας.
Γιώργος Γεραπετρίτης σε εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Ρούμπιο στην Αθήνα για τον 6ο Στρατηγικό Διάλογο

Ο ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτης θα υποδεχθεί τον Μάρκο Ρούμπιο στις 7 Οκτωβρίου. Θα συζητήσουν για ελληνοαμερικανικές σχέσεις και θα κάνουν δηλώσεις, ενώ θα ανοίξουν μαζί τον 6ο Γύρο Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ.
Σημαίες Ελλάδας Γαλλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρέσβης Γαλλίας: Η Ελλάδα σημαντική, ενισχύεται η αμυντική συνεργασία

Ο νέος Γάλλος πρέσβης Ν. Κασσιανίδης τόνισε τη στρατηγική σημασία των σχέσεων Ελλάδας-Γαλλίας σε ομιλία του στη δεξίωση γνωριμίας, επισημαίνοντας την εξέλιξη της συνεργασίας σε άμυνα, οικονομία και πολιτισμό.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη-Αμπντελάτι για ασφάλεια και ειρήνη

Οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Αιγύπτου συζήτησαν τηλεφωνικά τις εξελίξεις σε Μέση Ανατολή και Μεσόγειο, τόνισαν τη σημασία συνεργασίας, επαναβεβαίωσαν κοινές θέσεις και δέσμευση για ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας.
Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τελείωσε ο τρίτος γύρος συνομιλιών Ελλάδας-Λιβύης για θαλάσσιες ζώνες

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου ηγήθηκε των συνομιλιών Ελλάδας-Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες στην Αθήνα. Και οι δύο χώρες επιμένουν σε διάλογο βάσει διεθνούς δικαίου και τη βελτίωση των διμερών σχέσεων, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ.