ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ουκρανικός στρατός μάχη
Στρατιώτες της Ουκρανίας πυροβολούν βαρύ πυροβολικό στο πεδίο μάχης κατά τον πόλεμο.

Ο στρατός διαψεύδει περικύκλωση ουκρανικών δυνάμεων στο Ποκρόφσκ

Ο ουκρανικός στρατός διέψευσε τους ρωσικούς ισχυρισμούς για περικύκλωση στο Ποκρόφσκ, σημειώνοντας ότι οι μάχες συνεχίζονται και δεν υπάρχει καμία περικύκλωση των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή.

Ο ουκρανικός στρατός απέρριψε τους ισχυρισμούς της Μόσχας περί περικύκλωσης των δυνάμεών του από ρωσικά στρατεύματα στο Ποκρόφσκ, το οποίο αποτελεί κρίσιμο σημείο των συγκρούσεων στο ανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας.

Στην περιοχή του Ντονέτσκ, που διαθέτει βιομηχανική σημασία, μαίνονται έντονες μάχες για τον έλεγχο του Ποκρόφσκ, ενός σημαντικού επιμελητειακού κόμβου. Το Κρεμλίνο έχει θέσει ως στόχο την κατάληψη της περιοχής αυτής.

Το γενικό επιτελείο της Ουκρανίας, με σχετικές αναρτήσεις σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε ότι «η άμυνα της αστικής ζώνης Ποκρόφσκ-Μίρνοχραντ συνεχίζεται» και τόνισε πως «δεν υπάρχει καμία περικύκλωση των μονάδων».

Από την πλευρά της, η Μόσχα υποστηρίζει ότι οι ρωσικές δυνάμεις εντείνουν την περικύκλωση των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η κατάσταση των ουκρανικών δυνάμεων «επιδεινώνεται τάχιστα» τόσο στο Ποκρόφσκ όσο και στο Κουπιάνσκ, που αποτελεί επίσης σημείο έντονων συγκρούσεων στη βορειοανατολική Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επιβεβαίωσε πως πολλές εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες έχουν διεισδύσει στην αστική ζώνη Ποκρόφσκ-Μίρνοχραντ. Ο ουκρανικός στρατός αναφέρει ότι βρίσκεται σε ενεργή αντίσταση στις προσπάθειες των ρωσικών δυνάμεων να εδραιώσουν τις θέσεις τους.

Ο Ζελένσκι επισκέφθηκε χθες τους Ουκρανούς στρατιώτες στην περιοχή του Ποκρόφσκ, δηλώνοντας: «Υπηρετείτε σε έναν πολύ σημαντικό τομέα. Είναι το δικό μας κράτος, η δική μας ανατολική (περιφέρεια)», σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε η προεδρία.

Σύμφωνα με δεδομένα του Αμερικανικού Ινστιτούτου Μελέτης του Πολέμου, που ανέλυσε το Γαλλικό Πρακτορείο, έως τις 31 Οκτωβρίου η Ρωσία κατείχε πλήρως ή μερικώς το 19,2% του ουκρανικού εδάφους. Επιπλέον, ελέγχει σχεδόν ολόκληρη την περιοχή του Λουχάνσκ και το 81% του Ντονέτσκ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ουκρανικό χτύπημα σε ρωσικό διυλιστήριο στο Περμ

Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν ρωσικό διυλιστήριο στην Περμ και στρατιωτική βάση στη Μαρίνοφκα, σύμφωνα με τον Ζελένσκι. Ρωσικές πηγές επιβεβαιώνουν επίθεση με drone σε βιομηχανική μονάδα στην Περμ.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη Ρωσοαυστραλού για διαρροή στρατιωτικών πληροφοριών στη Ρωσία

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για απόπειρα παροχής πληροφοριών στη Ρωσία σχετικά με στρατιωτικές κινήσεις της Ουκρανίας βρίσκεται 27χρονος Ρωσοαυστραλός, που εκπαιδεύτηκε στη Ρωσία και υπηρέτησε στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ανοιχτή σε νέες προτάσεις ειρήνης που λαμβάνουν υπόψη το πεδίο

Η Ρωσία δηλώνει ανοιχτή σε νέες προτάσεις για διευθέτηση στην Ουκρανία, αρκεί να λαμβάνουν υπόψη τα δεδομένα στο πεδίο, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, ο οποίος αναγνώρισε διάθεση διαλόγου από τις ΗΠΑ.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Πάνω από 16 νεκροί από ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία

Σφοδρός ρωσικός βομβαρδισμός στο Κίεβο και την περιφέρειά του άφησε πίσω του τουλάχιστον 16 νεκρούς και 40 τραυματίες, ενώ ο Ζελένσκι κατηγορεί τους συμμάχους για ελλείψεις σε αντιαεροπορικούς πυραύλους.
Πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια
ΔΙΕΘΝΗ

Ζαπορίζια: Εκτός εξωτερικής ηλεκτροδότησης ο πυρηνικός σταθμός

Ο πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια, υπό ρωσική κατοχή, αποκόπηκε από την τελευταία εξωτερική παροχή ρεύματος, με αποτέλεσμα να λειτουργούν γεννήτριες ντίζελ. Η βλάβη σχετίζεται με στρατιωτικές ενέργειες, ανέφερε ο ΔΟΑΕ.