ΓΔ: 2613.23 -0.02% Τζίρος: 212.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
πλήρωμα διασώστες επί το έργον
Ομάδα διασωστών μεταφέρει ασθενή σε φορείο κατά τη διάρκεια επιχείρησης έκτακτης ανάγκης.

ΗΠΑ: Εκκένωση βάσης κοντά στην Ουάσιγκτον λόγω ύποπτου δέματος με σκόνη

Επτά άτομα, ανάμεσά τους Αμερικανοί στρατιωτικοί, νοσηλεύτηκαν προσωρινά μετά το άνοιγμα ύποπτου δέματος με λευκή σκόνη στη βάση Άντριους, προκαλώντας προληπτική εκκένωση. Δεν διαπιστώθηκε άμεση απειλή, η έρευνα συνεχίζεται.

Επτά άτομα, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών στρατιωτικών, χρειάστηκε να νοσηλευτούν προσωρινά μετά την παράδοση ύποπτου δέματος με λευκή σκόνη στη Joint Base Andrews, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η βάση, που βρίσκεται κοντά στην Ουάσιγκτον και φιλοξενεί το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της ότι το άνοιγμα του δέματος προκάλεσε την εκκένωση τμημάτων της για προληπτικούς λόγους.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι ομάδες άμεσης επέμβασης διαπίστωσαν πως δεν υπήρχε άμεση απειλή, ενώ η έρευνα για το περιστατικό συνεχίζεται.

Το CNN μετέδωσε ότι το δέμα περιείχε λευκή σκόνη, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί κάποια επικίνδυνη ουσία. Επιπλέον, σύμφωνα με το CNN και το Fox News, βρέθηκε "προπαγάνδα κατά του Τραμπ" στο σημείο, όπως ανέφεραν πηγές προσκείμενες στην έρευνα.

Από τα επτά άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της βάσης, ορισμένοι παρουσίασαν πονοκέφαλο, αλλά όλοι έλαβαν εξιτήριο πολύ σύντομα, σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις των ΜΜΕ.

Η Joint Base Andrews δεν απάντησε στα αιτήματα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων για επιβεβαίωση των πληροφοριών. Η συγκεκριμένη βάση χρησιμοποιείται συχνά για τις μετακινήσεις υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων και απέχει λίγα χιλιόμετρα από την αμερικανική πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αφίχθη στη βάση την Τετάρτη με το Air Force One, επιστρέφοντας από οικονομικό φόρουμ στη Φλόριντα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πιτ Χέγκσεθ στο Λευκό Οίκο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σχεδιασμός χερσαίων επιχειρήσεων κατά ναρκωτικών στη Λατινική Αμερική

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν από κοινού με συμμάχους τους στη Λατινική Αμερική επιχειρήσεις ξηράς κατά της διακίνησης ναρκωτικών, επεκτείνοντας τη δράση τους πέρα από τα διεθνή ύδατα μέσω της συμμαχίας «Ασπίδα της Αμερικής».
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεντάγωνο σχεδιάζει αποστολή αεροπλανοφόρου λόγω Ιράν

Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ τόνισε πως το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ μπορεί να συνεχίσει απεριόριστα τον αποκλεισμό των ιρανικών λιμανιών, εναλλάσσοντας πλοία. Το USS George Washington θα αντικαταστήσει το Abraham Lincoln.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ ελέγχουν πλήρως τα Στενά του Ορμούζ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ διατηρούν απόλυτο έλεγχο στα Στενά του Ορμούζ και ότι ο αμερικανικός ναυτικός αποκλεισμός είναι «ένα τείχος από ατσάλι», τονίζοντας πως το Ιράν δεν μπορεί να αντιδράσει σε αυτό.
Πυρηνικά όπλα Κίνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΗΠΑ και σύμμαχοι καταδικάζουν τις αιφνίδιες βαλλιστικές δοκιμές Κίνας

ΗΠΑ και περίπου 40 σύμμαχες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, καταδίκασαν τις απροειδοποίητες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων, φωτογραφίζοντας την Κίνα για περιστατικό στις αρχές Ιουλίου, χωρίς να την κατονομάζουν.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος κύκλος συνομιλιών Ισραήλ-Λιβάνου στη Ρώμη στις αρχές Σεπτεμβρίου

Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν νέο γύρο συνομιλιών Ισραήλ-Λιβάνου στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Ρώμη, ενώ οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και σε Βηρυτό, Ιερουσαλήμ και Ουάσινγκτον. Υπάρχει ικανοποίηση για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων.