ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο

Ο Πούτιν ενέταξε τον υφυπουργό Άμυνας Μπουλίγκα στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Ο Πούτιν προχώρησε σε ανασχηματισμό: ο Αντρέι Μπουλίγκα γίνεται αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ ο αντιστράτηγος Αλεξάντερ Σάντσικ αναλαμβάνει υφυπουργός Άμυνας, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία.

Σημαντικές αλλαγές στη δομή της ρωσικής κυβέρνησης ανακοίνωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως μεταδίδουν τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων της Μόσχας.

Με προεδρικό διάταγμα, ο Αντρέι Μπουλίγκα, ο οποίος είχε αναλάβει τη θέση του υφυπουργού Άμυνας το 2024, μετακινείται πλέον στη θέση του αναπληρωτή γραμματέα του Συμβουλίου Ασφάλειας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο αντιστράτηγος Αλεξάντερ Σάντσικ, που είχε υπό την ευθύνη του τη διοίκηση της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του υφυπουργού Άμυνας, διαδεχόμενος τον Μπουλίγκα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρία Ζαχάροβα συνέντευξη τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα εγκρίνει τον περιορισμό ΗΠΑ σε ασκήσεις με Ν. Κορέα

Η Ρωσία χαιρέτισε τη μείωση της αμερικανικής συμμετοχής σε στρατιωτικές ασκήσεις με τη Νότια Κορέα, εξέλιξη που σχετίζεται με την επιθυμία των ΗΠΑ για αναθέρμανση του διαλόγου με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα και με δηλώσεις Κορεατών αξιωματούχων.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Μελέτη: Η Ευρώπη απροετοίμαστη σε ρωσικές επιθέσεις με drones

Σύμφωνα με μελέτη του IISS, οι ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένες για ρωσικές επιθέσεις με drones, ενώ δυσκολεύονται να αποδώσουν με σαφήνεια την ευθύνη αυτών των επιθέσεων στο Κρεμλίνο.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Δέκα τραυματίες στη Μόσχα από ουκρανικές επιθέσεις με drones

Η Ουκρανία εξαπέλυσε επίθεση με 400 drones στη Μόσχα και τα περίχωρα, προκαλώντας τραυματισμούς και φωτιές, ενώ έπληξε εγκαταστάσεις εφοδιασμού και αποθήκες πετρελαίου. Ο Ζελένσκι τόνισε πως απαντούν στα ρωσικά πλήγματα.
Drone μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Πάνω από 370 drones εκτοξεύθηκαν προς τη Μόσχα, τα περισσότερα καταρρίφθηκαν

Πάνω από 370 drones εκτοξεύθηκαν τη νύχτα προς τη Μόσχα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σομπιάνιν. Η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε την πλειοψηφία τους, με 64 να καταρρίπτονται κοντά στην πόλη, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram.
s400 system
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία και Τουρκία συζητούν για πιθανή μεταπώληση των S-400 σε τρίτη χώρα

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι Ρωσία και Τουρκία βρίσκονται σε επαφές για ενδεχόμενη μεταπώληση των S-400 από την Άγκυρα σε τρίτη χώρα, υπογραμμίζοντας πως απαιτείται ρωσική άδεια για μια τέτοια ενέργεια.