ΓΔ: 2653.53 0.81% Τζίρος: 266.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πυροσβέστες μάχη πυρκαγιάς
Πυροσβέστες της Ε.Δ.Δ.Δ. καταπολεμούν μεγάλη δασική πυρκαγιά στην ύπαιθρο.

INTERSCHUTZ 2026: Κλιματική κρίση και πολιτική προστασία στο επίκεντρο

Η διεθνής έκθεση INTERSCHUTZ 2026 επιστρέφει στο Αννόβερο 1-6 Ιουνίου, εστιάζοντας στην πρόληψη πυρκαγιών, σύγχρονες τεχνολογίες και διαχείριση κρίσεων, με σύνθημα "Safeguarding Tomorrow" και έξι θεματικούς τομείς ασφάλειας.

Η διεθνής έκθεση συστημάτων πυρασφάλειας, ασφάλειας και προστασίας INTERSCHUTZ 2026 επιστρέφει στο Εκθεσιακό Κέντρο του Αννόβερου από την 1η έως και τις 6 Ιουνίου 2026, με κεντρικό σύνθημα "Safeguarding Tomorrow". Στο επίκεντρο της διοργάνωσης τίθενται η προληπτική αντιμετώπιση πυρκαγιών υπαίθρου, η διαχείριση έκτακτων καταστάσεων και οι σύγχρονες στρατηγικές Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η INTERSCHUTZ πραγματοποιείται κάθε πέντε χρόνια από τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Αννόβερου, ενώ το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος σε Ελλάδα και Κύπρο. Η έκθεση αποτελεί σημείο αναφοράς για την παρουσίαση καινοτόμων τεχνολογιών, τη διεθνή συνεργασία και την ανταλλαγή εμπειριών στον κλάδο.

Οι έξι βασικοί τομείς που θα καλυφθούν περιλαμβάνουν την Πυρόσβεση, τις Υπηρεσίες Διάσωσης, την Πολιτική Προστασία, την Πρόληψη Πυρκαγιών, τον Προστατευτικό Εξοπλισμό και τις Λύσεις Επικοινωνίας & Κέντρα Ελέγχου.

Η INTERSCHUTZ ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ανάγκη για ενίσχυση της ετοιμότητας απέναντι σε σύγχρονες κρίσεις, αναδεικνύοντας την Πολιτική Προστασία ως βασικό άξονα της διοργάνωσης. Με δεδομένες τις κοινωνικές και γεωπολιτικές εξελίξεις και την κλιματική κρίση, η έκθεση ενισχύει τη συγκεκριμένη θεματική με περισσότερους εκθέτες και εξειδικευμένες δράσεις, παρουσιάζοντας τις πιο πρόσφατες λύσεις και τεχνολογίες για την πρόληψη και διαχείριση έκτακτων καταστάσεων.

Για πρώτη φορά, η Γερμανική Ομοσπονδιακή Άμυνα (Bundeswehr) θα συμμετάσχει με διευρυμένη παρουσία, υπογραμμίζοντας τη σημασία του συντονισμού σε θέματα εθνικής άμυνας, διαχείρισης κρίσεων και ανθρωπιστικής βοήθειας.

Παράλληλα, εγκαινιάζεται το WildfireCamp@INTERSCHUTZ, μια νέα πρωτοβουλία αφιερωμένη στις πυρκαγιές υπαίθρου. Ειδικοί από τη Γερμανία και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν σύγχρονες τεχνολογίες και πρακτικές για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών αυτών.

Οι αιτήσεις συμμετοχής βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν τη θέση τους μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της INTERSCHUTZ: www.interschutz.de/en/for-exhibitors/become-an-exhibitor.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ή να επισκεφθούν την ειδική ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου για τις εκθέσεις www.german-fairs.gr, καθώς και την ιστοσελίδα της έκθεσης www.interschutz.de.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Μαζικές εκκενώσεις λόγω μεγάλης δασικής πυρκαγιάς στη Νεβάδα

Πάνω από 90.000 κάτοικοι στη Νεβάδα απομακρύνονται ή ετοιμάζονται να εκκενώσουν τα σπίτια τους λόγω μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που απειλεί το Ρίνο, προειδοποιούν οι αρχές. Η δήμαρχος καλεί όσους έχουν λάβει εντολή να φύγουν άμεσα.
φωτιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχεδόν ταυτόχρονες πυρκαγιές στη Σαλαμίνα: Δύο νεκροί, τι λέει το Πυροσβεστικό

Ραγδαία εξέλιξη είχε η φωτιά στη Σαλαμίνα, αφήνοντας δύο νεκρούς και πολλούς τραυματίες, ενώ αρκετοί απεγκλωβίστηκαν. Ο Αρχιπύραρχος Βαθρακογιάννης τόνισε ταυτόχρονες πυρκαγιές και απηύθυνε έκκληση για τήρηση οδηγιών.
Πυροσβεστικό αεροπλάνο εν δράσει
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία 4) και αύριο, 12/8

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) προβλέπεται και για αύριο, Τετάρτη 12 Αυγούστου 2026, σε μεγάλο τμήμα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και των Κυθήρων, σύμφωνα με τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.
Πυροσβεστικό όχημα στη φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο 8/8 σε όλη την Κρήτη – Πολύ υψηλός συναγερμός

Η Κρήτη τίθεται σε αυξημένη επιφυλακή το Σάββατο 8/8/2026 λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (επίπεδο 4). Σε ετοιμότητα οι αρχές, με αυστηρές απαγορεύσεις σε καύση, φωτιά, ψησταριές, πυροτεχνήματα και θερμές εργασίες.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Τιμούμε με ευγνωμοσύνη τους ήρωες της πρώτης γραμμής

Η Αλ. Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, μίλησε για τους πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον, την κλιματική κρίση, την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας και την οικονομία σε συνέντευξή της σε MEGA TV και ΕΡΤ.