ΓΔ: 2355.3 0.41% Τζίρος: 315.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
Σημαίες Ουκρανίας και Ρωσίας σε τραπέζι διαπραγμάτευσης με έγγραφα.

Ουκρανός διαπραγματευτής στην Κωνσταντινούπολη για ανταλλαγή αιχμαλώτων

Ο Ρουστέμ Ουμέροφ, επικεφαλής Ουκρανών διαπραγματευτών, βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για να «ξεμπλοκάρει» την ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου με τη Ρωσία και θα έχει νέες σχετικές συναντήσεις στη Μέση Ανατολή.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας διαπραγματευτών, Ρουστέμ Ουμέροφ, βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη με στόχο να προωθήσει την ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ουμέροφ, που είναι και γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας της Ουκρανίας, υπογράμμισε ότι «υπάρχει μια συμφωνία και πρέπει να εφαρμοσθεί».

Όπως ανέφερε, θα συνεχίσει τις επαφές του για το ζήτημα αυτό και στη Μέση Ανατολή, επιδιώκοντας να ξεμπλοκάρει τη σχετική διαδικασία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο καλεί ΗΠΑ και Ιράν σε διάλογο και προειδοποιεί για κινδύνους βίας

Το Κρεμλίνο τόνισε ότι υπάρχει περιθώριο διαπραγματεύσεων μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ, σημειώνοντας πως η χρήση βίας κατά της Τεχεράνης θα έχει επικίνδυνες συνέπειες και θα οδηγήσει σε χάος στη Μέση Ανατολή.
Κρεμλίνο στη Μόσχα
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Η Δύση κοντά σε «δραματική» κλιμάκωση στην Ουκρανία

Η Μόσχα εκφράζει ανησυχία για πιθανή αποστολή πυραύλων Tomahawk από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία, προειδοποιώντας για κλιμάκωση της σύγκρουσης. Ο Τραμπ ζήτησε διευκρινίσεις πριν λάβει τελική απόφαση για τη χορήγησή τους.
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία χτύπησε ουκρανικές ενεργειακές δομές τη νύχτα, λέει το Κίεβο

Η Ρωσία εξαπέλυσε μαζική επίθεση με drones και πυραύλους σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές τις νυχτερινές ώρες, κυρίως σε Χάρκοβο και Πολτάβα. Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για τις ζημιές, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας Ουκρανίας.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 1.400 Αφρικανοί στον ρωσικό στρατό, 300 νεκροί στη μάχη

Σύμφωνα με την All Eyes on Wagner, τουλάχιστον 1.417 Αφρικανοί έχουν στρατολογηθεί στον ρωσικό στρατό για τον πόλεμο στην Ουκρανία και πάνω από 300 έχουν σκοτωθεί. Η Μόσχα επιστρατεύει ξένους λόγω ελλείψεων ανθρώπινου δυναμικού.
Τίτζα Κάλας Εσθονία
ΔΙΕΘΝΗ

Κάλλας: Ενιαία γραμμή της ΕΕ πριν από απευθείας συνομιλίες με τη Ρωσία

Η Κάγια Κάλλας τόνισε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να καθορίσουν τι αναμένουν από τη Ρωσία πριν επικοινωνήσουν με τον Πούτιν, σχολιάζοντας τις προσπάθειες Μακρόν για επαφές με τον Ρώσο πρόεδρο.