ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
κτίριο Google Cloud
Η εξωτερική άποψη των κεντρικών της Google Cloud, με έντονη εταιρική σήμανση.

Google: Επένδυση 5 δισ. ευρώ στη Γερμανία

Η Google σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 5 δισ. ευρώ για την ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών της στη Γερμανία, περιλαμβάνοντας νέα κέντρα δεδομένων και πράσινα έργα ενέργειας, σύμφωνα με δημοσίευμα της BILD.

Η Google σχεδιάζει να επενδύσει περίπου πέντε δισεκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών της στη Γερμανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας BILD που επικαλείται πηγές της εταιρείας.

Στο πλαίσιο των επενδυτικών σχεδίων περιλαμβάνεται η δημιουργία νέου κέντρου δεδομένων στο Ντίτσενμπαχ της Φρανκφούρτης, καθώς και η επέκταση της υφιστάμενης εγκατάστασης στο Χανάου.

Επιπλέον, λόγω της αυξημένης ενεργειακής ζήτησης που προκαλούν οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, σχεδιάζονται έργα που εστιάζουν στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ανακυκλωμένου ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως αναφέρει η BILD, η Google εκτιμά πως «στον παγκόσμιο αγώνα για τεχνητή νοημοσύνη και οικονομική ανταγωνιστικότητα, η ψηφιοποίηση, οι φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες και οι ασφαλείς, κυρίαρχες υπηρεσίες cloud πρέπει να εξεταστούν από κοινού». Το εγχείρημα χαρακτηρίζεται ως «το μεγαλύτερο επενδυτικό έργο στη Γερμανία μέχρι σήμερα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν ξαναπροτείνει Σρέντερ ως μεσολαβητή ΕΕ για την Ουκρανία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε ξανά τον πρώην καγκελάριο Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, ως μεσολαβητή για τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Ουκρανία, δηλώνοντας ότι πρόκειται για ζήτημα εμπιστοσύνης κι όχι προσωπικών δεσμών.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Σε δίκη ο πρώην υπουργός Μεταφορών Αντρέας Σόιερ

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών Αντρέας Σόιερ θα δικαστεί για ψευδή κατάθεση σχετικά με το αποτυχημένο σχέδιο διοδίων στους γερμανικούς αυτοκινητοδρόμους. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες αφού η υπόθεση κρίθηκε παράνομη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Έντονη ανησυχία για Τουρκία, αντιπολίτευση ζητά αυστηρή στάση

Ανησυχία εκφράζει το Βερολίνο για τις διώξεις κατά του CHP στην Τουρκία. Η γερμανική αντιπολίτευση ζητά αυστηρότερη στάση απέναντι στην Άγκυρα και ενίσχυση της στήριξης της κοινωνίας των πολιτών και των δημοκρατικών δυνάμεων.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μακρόν καλωσορίζει τη Νορβηγία στη «προηγμένη πυρηνική αποτροπή»

Ο Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτησε την ένταξη της Νορβηγίας στην προηγμένη πυρηνική αποτροπή, μαζί με οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, τονίζοντας τη στρατηγική σημασία της συμμετοχής της και τις προοπτικές ενισχυμένης συνεργασίας.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Αποφασισμένος για μεταρρυθμίσεις και νέο ξεκίνημα στη Γερμανία

Ο καγκελάριος Μερτς τόνισε πως είναι αποφασισμένος να δώσει νέο ξεκίνημα στη Γερμανία με μεταρρυθμίσεις, απορρίπτοντας έμμεσα τα σενάρια αντικατάστασής του και κάθε εναλλακτική πολιτική συμμαχία στη Βουλή.