ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
Σημαίες Ουκρανίας και Ρωσίας σε τραπέζι διαπραγμάτευσης με έγγραφα.

Η Ρωσία πρόθυμη για συνομιλίες ειρήνης με Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη

Η Ρωσία δήλωσε έτοιμη για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη, καθώς το TASS μετέδωσε ότι Τούρκοι αξιωματούχοι προτείνουν συχνά την επανέναρξή τους. Οι δύο πλευρές έχουν να συναντηθούν από τον Ιούλιο.

Η Ρωσία δηλώνει πως είναι έτοιμη για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων TASS που επικαλείται τον αξιωματούχο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξέι Πολιτσούκ.

Οι διαπραγματευτές των δύο χωρών δεν έχουν πραγματοποιήσει απευθείας συνάντηση από τις 23 Ιουλίου, όταν είχαν συναντηθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως μεταδίδει το TASS, ο ρώσος αξιωματούχος ανέφερε ότι τουρκικές αρχές έχουν προτείνει επανειλημμένα την επανεκκίνηση των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Η Ουκρανία, από την πλευρά της, απορρίπτει τους ρωσικούς ισχυρισμούς περί ευθύνης της για την απουσία προόδου στη διαδικασία. Κατά τη συνάντηση του Ιουλίου, διάρκειας 40 λεπτών, η ουκρανική αντιπροσωπεία είχε προτείνει συνάντηση μεταξύ του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν τον Αύγουστο.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι διατεθειμένος να συναντήσει τον ουκρανό πρόεδρο, αλλά μόνο στη Μόσχα, όρος που απορρίφθηκε από το Κίεβο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι ουκρανά παιδιά επιστρέφουν από Ρωσία και επανενώνονται με τις οικογένειες

Έξι παιδιά από την Ουκρανία πρόκειται να επιστρέψουν από τη Ρωσία στις οικογένειές τους, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ενώ ένα έβδομο παιδί θα επιστραφεί αργότερα. Συνολικά, σχεδόν 20.000 παιδιά έχουν μεταφερθεί παράνομα στη Ρωσία.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία απαντά με επιθέσεις στην πασχαλινή πρόταση εκεχειρίας στην Ουκρανία

Μεγάλης έντασης επιθέσεις σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές εξαπέλυσε η Μόσχα ως απάντηση στην πρόταση του Κιέβου για πασχαλινή εκεχειρία, δήλωσε ο Ζελένσκι, τονίζοντας τη σημασία της διπλωματίας και της στήριξης για ειρήνη.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί από σπάνια ημερήσια επίθεση drone της Ρωσίας στην Ουκρανία

Η Ρωσία εξαπέλυσε σπάνια μαζική επίθεση με drones στην Ουκρανία, αφήνοντας τέσσερις νεκρούς στην Τσερκάσι και προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε υποδομές. Σε 24 ώρες εκτοξεύτηκαν συνολικά περίπου 700 drones, σύμφωνα με το Κίεβο.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Επαφές Ζελένσκι-Ρούτε με Αμερικανούς διαπραγματευτές

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με Αμερικανούς διαπραγματευτές, παρουσία του επικεφαλής του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, του Στηβ Γουίτκοφ, του Τζάρεντ Κούσνερ και του γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ.
Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικός στρατός χτύπησε ρωσικό εργοστάσιο πυραυλικών εξαρτημάτων

Ο ουκρανικός στρατός χτύπησε εργοστάσιο εξαρτημάτων πυραύλων στη Μπριάνσκ, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο. Εντείνονται οι ουκρανικές επιθέσεις εντός Ρωσίας, με στόχο όπλα, ενέργεια και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Απορρίπτει την εκεχειρία του Πάσχα που πρότεινε η Ουκρανία

Η Ρωσία απέρριψε πρόταση της Ουκρανίας για πασχαλινή κατάπαυση πυρός, χαρακτηρίζοντάς τη "κόλπο δημοσίων σχέσεων". Η Ζαχάροβα υποστήριξε ότι ο Ζελένσκι θέλει να προετοιμάσει τις ουκρανικές δυνάμεις για συνέχιση του πολέμου.