ΓΔ: 2104.21 -0.08% Τζίρος: 165.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ταχεία αμαξοστοιχία Βανγκ Βιενγκ
Το κινεζικό τρένο υψηλής ταχύτητας στο σταθμό Βανγκ Βιενγκ, σημαντικό σημείο του σιδηροδρόμου Κίνα-Λάος.

Κίνα: Ρεκόρ 6,4% αύξηση επιβατών στα τρένα το 10μηνο Ιαν-Οκτ

Ρεκόρ επιβατικών ταξιδιών σημείωσαν οι κινεζικοί σιδηρόδρομοι το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2025, φτάνοντας τα 3,95 δισ. ταξίδια, με αύξηση 6,4%. Η China Railway τόνισε τη σημασία της ασφάλειας και της κάλυψης των αναγκών των επιβατών.

Οι σιδηρόδρομοι της Κίνας κατέγραψαν νέο ρεκόρ επιβατικών μετακινήσεων στο διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2025, σύμφωνα με στοιχεία της China State Railway Group Co., Ltd. (China Railway) που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή.

Συγκεκριμένα, το δεκάμηνο αυτό πραγματοποιήθηκαν 3,95 δισεκατομμύρια επιβατικά ταξίδια σε ολόκληρη τη χώρα, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 6,4%.

Η China Railway τόνισε πως από την αρχή του έτους έχει θέσει σε προτεραιότητα τόσο την ασφάλεια όσο και την ομαλή διεξαγωγή των σιδηροδρομικών δρομολογίων, ενώ παράλληλα εργάζεται για να ανταποκριθεί στις διαφοροποιημένες ανάγκες των επιβατών.

Ενδεικτικά, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, οι κινεζικοί σιδηρόδρομοι προσέφεραν 2.049 υπηρεσίες μετακίνησης με τρένα, δίνοντας έμφαση στην κάλυψη τουριστικών αναγκών, με τις σχετικές υπηρεσίες να παρουσιάζουν αύξηση 28,1% σε ετήσια βάση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγχρονα αυτοκίνητα σειράς
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τσονγκτάνγκ στο επίκεντρο της παγκόσμιας παραγωγής οχημάτων

Η κινεζική πόλη Τσονγκτάνγκ εξελίσσεται σε βασικό παραγωγικό κόμβο ελαστικών σωληνώσεων για την αυτοκινητοβιομηχανία, καλύπτοντας ανάγκες κολοσσών όπως Mercedes, VW, Toyota και εταιρειών ηλεκτροκίνησης.
τρένο υψηλής ταχύτητας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Κατά 5,9% αυξήθηκαν οι επενδύσεις στα σιδηροδρομικά δίκτυα

Σταθερή πρόοδο σημείωσε η κατασκευή σιδηροδρομικών υποδομών στην Κίνα το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2025, με τις επενδύσεις να φτάνουν τα 753,8 δισ. γιουάν, αυξημένες κατά 5,9% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την China Railway.
Σημαία της Ιαπωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία Ιαπωνίας - ΗΠΑ για την ασφάλεια στον Ινδοειρηνικό

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι υπουργοί Άμυνας Ιαπωνίας και ΗΠΑ, εκφράζοντας ανησυχία για τις κινήσεις της Κίνας μετά το επεισόδιο με ραντάρ κοντά στην Ταϊβάν και τις στρατιωτικές εξελίξεις στην περιοχή.
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα δεν προωθεί την ειρήνη, δηλώνουν υπουργοί Άμυνας Ιαπωνίας και ΗΠΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι Υπουργοί Άμυνας Ιαπωνίας και ΗΠΑ για τις αυξανόμενες περιφερειακές εντάσεις, εκφράζοντας ανησυχία για τις ενέργειες της Κίνας που απειλούν τη σταθερότητα, μετά το συμβάν με τα κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη.