ΓΔ: 2158.04 1.76% Τζίρος: 224.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Πετρέλαιο και χρήματα
Σωροί νομισμάτων με βαρέλια πετρελαίου και αντλία, συμβολίζοντας αυξήσεις τιμών ενέργειας.

Η Βαγδάτη ζητά εξαίρεση 6 μηνών από κυρώσεις ΗΠΑ για τη Lukoil

Η κυβέρνηση του Ιράκ εξετάζει εξάμηνη εξαίρεση από τις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Lukoil, ώστε να κερδίσει χρόνο για πώληση μεριδίου της στο κοίτασμα West Qurna-2, όπως ανέφεραν Ιρακινοί αξιωματούχοι στο Reuters.

Η κυβέρνηση του Ιράκ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για εξαίρεση διάρκειας έξι μηνών από τις κυρώσεις που έχει επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ στη ρωσική εταιρεία Lukoil. Σύμφωνα με δηλώσεις τριών Ιρακινών αξιωματούχων του ενεργειακού τομέα στο πρακτορείο Reuters, η εξαίρεση κρίνεται απαραίτητη ώστε η Βαγδάτη να εξασφαλίσει περισσότερο χρόνο για την πώληση του μεριδίου της Lukoil στο κοίτασμα πετρελαίου West Qurna-2.

Την περασμένη εβδομάδα, η Lukoil ανακοίνωσε κατάσταση ανωτέρας βίας στο συγκεκριμένο κοίτασμα, όπως ανέφερε το Reuters. Η εξέλιξη αυτή υπογραμμίζει τις σημαντικές επιπτώσεις που έχουν οι κυρώσεις των ΗΠΑ στις ρωσικές εταιρείες Lukoil και Rosneft, στο πλαίσιο των προσπαθειών της αμερικανικής κυβέρνησης για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιρακινή πετρελαϊκή αντλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Lukoil κήρυξε ανωτέρα βία στο Ιράκ λόγω αμερικανικών κυρώσεων

Η Lukoil κήρυξε ανωτέρα βία στο κοίτασμα West Qurna-2 στο Ιράκ λόγω αμερικανικών κυρώσεων. Η Βουλγαρία εξετάζει κατάσχεση διυλιστηρίου στο Μπουργκάς, ενώ οι διεθνείς δραστηριότητες της ρωσικής εταιρείας πλήττονται.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ζητά από ΗΠΑ να σταματήσουν την καταδίωξη τάνκερ για Βενεζουέλα

Η Ρωσία ζήτησε από τις ΗΠΑ να σταματήσουν την καταδίωξη πετρελαιοφόρου που κατευθυνόταν στη Βενεζουέλα. Το πλοίο Bella 1 κινείται στον Ατλαντικό, ενώ οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Βενεζουέλα.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Πλήγμα Κιέβου σε διυλιστήριο Τουαπσέ και τερματικό Κρασνοντάρ

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε πως χτύπησε διυλιστήριο στην Τουαπσέ και τερματικό πετρελαίου στην Ταμάν του Κρασνοντάρ, προκαλώντας ζημιές σε μονάδες επεξεργασίας και δύο προβλήτες.
Στρατιωτικό drone στον αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones επιτίθενται σε ρωσικές ενεργειακές εγκαταστάσεις

Ουκρανικά drones έπληξαν δεξαμενές πετρελαίου στο λιμάνι Τεμριούκ και μονάδα αερίου στο Όρενμπουργκ, σύμφωνα με την SBU. Οι επιθέσεις πλήττουν τα ρωσικά έσοδα και δυσχεραίνουν τον ανεφοδιασμό του στρατού, δήλωσε αξιωματούχος.
πλατφόρμα πετρελαίου θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones χτύπησαν ρωσική πετρελαϊκή εξέδρα στην Κασπία

Ουκρανικά drones έπληξαν εξέδρα άντλησης πετρελαίου της ρωσικής εταιρείας Lukoil στην Κασπία Θάλασσα, ανακοίνωσε η SBU, σημειώνοντας πως είναι η τρίτη επίθεση σε εξέδρα πετρελαίου στην περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Πλήγμα της Ουκρανίας σε πετρελαιοφόρο του σκιώδους στόλου νότια της Κρήτης

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι έπληξε για πρώτη φορά πετρελαιοφόρο του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας σε ουδέτερα ύδατα νότια της Κρήτης, σε απόσταση άνω των 2.000 χλμ., χωρίς περιβαλλοντική απειλή, σύμφωνα με πηγές.