ΓΔ: 2609.5 0.58% Τζίρος: 105.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:35:37
Ουκρανικός στρατός μάχη
Στρατιώτες της Ουκρανίας πυροβολούν βαρύ πυροβολικό στο πεδίο μάχης κατά τον πόλεμο.

Εγκλωβισμένοι 5.000 Ουκρανοί στρατιώτες στην όχθη του Οσκίλ

Το Κρεμλίνο ισχυρίζεται ότι 5.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν εγκλωβιστεί στον ποταμό Οσκίλ, την ώρα που Κίεβο και Reuters δεν επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό, εν μέσω διαφωνιών για τον έλεγχο της Κουπιάνσκ.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι περίπου 5.000 Ουκρανοί στρατιώτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην ανατολική όχθη του ποταμού Οσκίλ, στην περιοχή του Χαρκόβου στην ανατολική Ουκρανία. Ο ισχυρισμός αυτός διατυπώθηκε από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τη συγκεκριμένη δήλωση, ενώ δεν υπήρξε άμεση τοποθέτηση από την πλευρά του ουκρανικού στρατού.

Η ρωσική πλευρά γνωστοποίησε αργά χθες ότι απέκτησε τον έλεγχο της πόλης Κουπιάνσκ, που βρίσκεται στον ποταμό Οσκίλ. Ωστόσο, η Ουκρανία διέψευσε ότι η πόλη έχει περάσει σε ρωσικό έλεγχο.

Ο Πεσκόφ υπογράμμισε ότι η πρόοδος των ρωσικών δυνάμεων στο πεδίο της μάχης ενδέχεται να ωθήσει τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό.

Παράλληλα, παρέπεμψε στις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος, ενημερωμένος από τον αρχηγό του γενικού επιτελείου της Ρωσίας, Βαλέρι Γκερασίμοφ, σημείωσε ότι η πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας δεν έχει δώσει εντολή παράδοσης στα στρατεύματά της, παρά τον εγκλωβισμό τους.

Ο Πούτιν κατηγόρησε το Κίεβο ότι δεν λαμβάνει υπόψη τη μοίρα των ουκρανών στρατιωτών, ενώ επεσήμανε πως το πρόσφατο σκάνδαλο διαφθοράς στην Ουκρανία καταδεικνύει πως η χώρα διοικείται από «συνδικάτο οργανωμένου εγκλήματος» και όχι από πολιτική ηγεσία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρεμλίνο στη Μόσχα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Το Κρεμλίνο εξετάζει τα προβλήματα της Yandex μετά τα πλήγματα

Το Κρεμλίνο εξετάζει τα προβλήματα της Yandex μετά τις ουκρανικές επιθέσεις σε τρία κέντρα δεδομένων της. Ο εκπρόσωπος Πέσκοφ τόνισε ότι είναι νωρίς για να αξιολογηθούν οι ζημιές και ότι η κυβέρνηση συζητά ενδεχόμενα μέτρα στήριξης.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Συνεχίζονται συνομιλίες για ενεργειακή εκεχειρία Ρωσίας-Ουκρανίας

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε συνέχιση επαφών με Ουκρανία για ενεργειακή εκεχειρία που ανακοίνωσε ο Τραμπ, χωρίς να παρέχει νέες λεπτομέρειες. Παραμένει άγνωστο με ποιους συνομιλεί η Ρωσία και αν είχε ενημερωθεί πριν την ανακοίνωση.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Λιθουανία: Η Ουκρανία να στοχεύει περισσότερα ρωσικά data centers, λέει ο Σινκεβίτσιους

Ο Λιθουανός πρωθυπουργός Μιντάουγκας Σινκεβίτσιους πρότεινε στο Φόρουμ Ασφαλείας της Βαρσοβίας οι σύμμαχοι της Ουκρανίας να ενισχύσουν τα χτυπήματα σε κέντρα δεδομένων στη Ρωσία και να επενδύσουν περισσότερο κατά της παραπληροφόρησης.
Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Καναδός πρωθυπουργός αποδοκιμάζει τη συμφωνία Ουάσινγκτον-Μόσχας για το ντίζελ

Ο Καναδός πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ καταδίκασε τη συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για εξαγωγή ρωσικού ντίζελ, τονίζοντας ότι ενισχύει οικονομικά τη Ρωσία και υπονομεύει τις προσπάθειες για ειρήνη στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Οτάβα.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Υπάρχει συμφωνία για ενεργειακή εκεχειρία Ρωσίας-Ουκρανίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι Ουκρανία και Ρωσία κατέληξαν σε «ενεργειακή εκεχειρία» που ισχύει άμεσα, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. Μέχρι τώρα, Κίεβο και Μόσχα δεν έχουν επιβεβαιώσει επίσημα τη συμφωνία.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Η πώληση ρωσικών πετρελαιοειδών στις ΗΠΑ τροφοδοτεί τον πόλεμο

Ο Ζελένσκι καταδίκασε τη συμφωνία Ρωσίας-ΗΠΑ για το ντίζελ, λέγοντας πως είναι «επένδυση σε πόλεμο που πρέπει να σταματήσει» και πρόσθεσε ότι τα δώρα στον Πούτιν δεν βοηθούν την ειρήνη ούτε τον πολιτισμένο κόσμο.