ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Τζέι Ντι Βανς ομιλία
Φώτο: Shutterstock

Βανς: Παραπάνω βοήθεια από τις ΗΠΑ δεν θα εξασφάλιζε ουκρανική νίκη

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, τόνισε πως κάθε ειρηνευτικό σχέδιο για Ουκρανία-Ρωσία πρέπει να διασφαλίζει κυριαρχία και διακοπή της σύρραξης, ενώ χαρακτήρισε «φαντασία» ότι περισσότερα όπλα ή κυρώσεις θα φέρουν τη νίκη.

Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς υπογράμμισε χθες ότι κάθε σχέδιο για την αποκατάσταση της ειρήνης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας οφείλει να τερματίζει τις εχθροπραξίες και να διασφαλίζει την ουκρανική εθνική κυριαρχία. Παράλληλα, τόνισε πως μια τέτοια συμφωνία πρέπει να είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές και να αυξάνει τις πιθανότητες μόνιμης ειρήνης, ώστε να αποτραπεί η επανέναρξη της σύρραξης που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο κ. Βανς χαρακτήρισε ως «φαντασία» την άποψη ότι η παροχή περισσότερων χρημάτων, όπλων ή η επιβολή επιπλέον κυρώσεων θα έφερνε τη νίκη της Ουκρανίας πιο κοντά. Επισήμανε επίσης ότι η ειρήνη δεν θα επιτευχθεί από «αποτυχημένους διπλωμάτες ή πολιτικούς που ζουν σε κόσμο φαντασίας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ουκρανικά χτυπήματα έπληξαν βιομηχανία και αποθήκες της Ozon στη Σαμάρα

Ο κυβερνήτης της Σαμάρα ανέφερε ότι ουκρανικό drone χτύπησε βιομηχανική εγκατάσταση και αποθήκη της Ozon, προκαλώντας τραυματισμούς. Η Ozon ανέστειλε τη λειτουργία κέντρου της, χωρίς να υπάρχουν θύματα σύμφωνα με ανακοίνωσή της.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ουκρανικό χτύπημα σε ρωσικό διυλιστήριο στο Περμ

Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν ρωσικό διυλιστήριο στην Περμ και στρατιωτική βάση στη Μαρίνοφκα, σύμφωνα με τον Ζελένσκι. Ρωσικές πηγές επιβεβαιώνουν επίθεση με drone σε βιομηχανική μονάδα στην Περμ.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη Ρωσοαυστραλού για διαρροή στρατιωτικών πληροφοριών στη Ρωσία

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για απόπειρα παροχής πληροφοριών στη Ρωσία σχετικά με στρατιωτικές κινήσεις της Ουκρανίας βρίσκεται 27χρονος Ρωσοαυστραλός, που εκπαιδεύτηκε στη Ρωσία και υπηρέτησε στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ανοιχτή σε νέες προτάσεις ειρήνης που λαμβάνουν υπόψη το πεδίο

Η Ρωσία δηλώνει ανοιχτή σε νέες προτάσεις για διευθέτηση στην Ουκρανία, αρκεί να λαμβάνουν υπόψη τα δεδομένα στο πεδίο, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, ο οποίος αναγνώρισε διάθεση διαλόγου από τις ΗΠΑ.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Πάνω από 16 νεκροί από ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία

Σφοδρός ρωσικός βομβαρδισμός στο Κίεβο και την περιφέρειά του άφησε πίσω του τουλάχιστον 16 νεκρούς και 40 τραυματίες, ενώ ο Ζελένσκι κατηγορεί τους συμμάχους για ελλείψεις σε αντιαεροπορικούς πυραύλους.