ΓΔ: 2061.69 0.26% Τζίρος: 203.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
Drone περιπλανώμενου πυρομαχικού σε λειτουργία με φόντο πυκνό μαύρο καπνό.

Ουκρανικό drone σκοτώνει δύο στη ρωσική πόλη Σαμάρα

Επίθεση με drone σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Σαμάρα Ρωσίας προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων στη Σιζράν. Δύο ακόμη τραυματίστηκαν, ενώ οι αεράμυνες απέκρουσαν το χτύπημα, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη.

Επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σημειώθηκε σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στην περιφέρεια Σαμάρα της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

Στην πόλη Σιζράν, η επίθεση προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων. Ο Βιατσεσλάβ Φεντορίσεβ δήλωσε μέσω της εφαρμογής Max ότι οι δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας κατάφεραν να απωθήσουν την επίθεση.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη, δύο ακόμη άτομα τραυματίστηκαν και τους παρέχεται ιατρική φροντίδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κιρ Στάρμερ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Κάθε συμφωνία να εγγυάται τη μελλοντική ασφάλεια Ουκρανίας

Ο Κιρ Στάρμερ τόνισε ότι κάθε ειρηνευτική συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας πρέπει να εγγυάται την ασφάλεια και κυριαρχία της Ουκρανίας, μετά από συνομιλίες με Ευρωπαίους ηγέτες και τον Ζελένσκι. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στη G20.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Το αμερικανικό σχέδιο ίσως βάση λύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι το αμερικανικό σχέδιο για την Ουκρανία μπορεί να αποτελέσει βάση για ειρήνη, αν αναλυθεί λεπτομερώς, προειδοποιώντας πως αν το Κίεβο το απορρίψει, η Ρωσία ίσως επεκτείνει τις εδαφικές της αξιώσεις.
Κάγια Κάλας Συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Κάλας: Ευρώπη και Ουκρανία δεν υποχωρούν στην ρωσική επιθετικότητα

Η Κάγια Κάλας δήλωσε πως ΕΕ και Ουκρανία επιδιώκουν την ειρήνη, αλλά δεν θα υποχωρήσουν στη ρωσική επιθετικότητα. Υπογράμμισε πως όροι τυχόν συμφωνίας εξαρτώνται από την Ουκρανία και η Ρωσία δεν δικαιούται παραχωρήσεις.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουμέροφ: Το Κίεβο δεν δέχεται σχέδια πέρα από τις "κόκκινες γραμμές"

Η Ουκρανία δεν θα δεχτεί σχέδιο που ξεπερνά τις «κόκκινες γραμμές» της, δήλωσε ο Ρουστέμ Ουμέροφ, διαψεύδοντας ότι συμφώνησε σε αμερικανικό σχέδιο ειρήνης που προβλέπει παραχωρήσεις στη Ρωσία.
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικά διυλιστήρια Ριαζάν και Ίλσκι με ζημιές

Ο ουκρανικός στρατός επιτέθηκε στα ρωσικά διυλιστήρια Ριαζάν και Ίλσκι, προκαλώντας ζημιές και πυρκαγιές. Είναι η δεύτερη επίθεση στο Ριαζάν μέσα σε μία εβδομάδα, σύμφωνα με τις ουκρανικές ανακοινώσεις.
Αίθουσα πολωνικού κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Κλείνει το τελευταίο ρωσικό προξενείο η Πολωνία μετά τη δολιοφθορά

Η Πολωνία έκλεισε το τελευταίο ρωσικό προξενείο στο Γκντανσκ μετά τη δολιοφθορά σε σιδηροδρομική γραμμή, κατηγορώντας τη Ρωσία, ενώ η Μόσχα απαντά με περιορισμό της πολωνικής διπλωματικής παρουσίας.