ΓΔ: 2705.1 0.13% Τζίρος: 283.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:20:36
Κινηματογραφικός προβολέας

Έφυγε από τη ζωή στα 81 του ο ηθοποιός Ούντο Κιρ

Πέθανε σε ηλικία 81 ετών ο Γερμανός ηθοποιός και cult είδωλο Ούντο Κιρ, γνωστός για συνεργασίες με τον Γουόρχολ και τον φον Τρίερ. Τον θάνατό του ανακοίνωσε ο σύντροφός του και επιβεβαίωσε ο φίλος του Μάικλ Τσάιλντερς.

Ο Ούντο Κιρ, ο Γερμανός ηθοποιός και cult είδωλο, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση του επί μακρόν συντρόφου του, εικαστικού Ντέλμπερτ ΜακΜπράιντ.

Ο Κιρ άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Παλμ Σπρίνγκς, όπως γνωστοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο φωτογράφος Μάικλ Τσάιλντερς.

Με καριέρα που ξεπερνά τις 200 ταινίες, ο Κιρ συνεργάστηκε με σπουδαίες προσωπικότητες, όπως ο Άντι Γουόρχολ, ο Λαρς φον Τρίερ και η Μαντόνα. Ξεχώρισε σε ταινίες όπως οι «Flesh for Frankenstein» και «Blood for Dracula», παραγωγής Γουόρχολ και σκηνοθεσίας Πολ Μόρισεϊ.

Συνεργάστηκε στενά με τον Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ σε έργα όπως «Η γυναίκα του σταθμάρχη», «Η Τρίτη Γενιά» και «Λιλί Μαρλέν». Στο Φεστιβάλ του Βερολίνου γνώρισε τον Γκας Βαν Σαντ, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην πορεία του στις ΗΠΑ, συστήνοντάς τον στο αμερικανικό κοινό με την ταινία «My Own Private Idaho» το 1991.

Την ίδια περίοδο, ο Κιρ ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον Λαρς φον Τρίερ, συμμετέχοντας αρχικά στην ταινία «Epidemic» και στη συνέχεια σε παραγωγές όπως «Europa», «Breaking the Waves», «Dancer in the Dark», «Dogville», «Melancholia» και «Nymphomaniac: Vol. II».

Κατά τη δεκαετία του ’90, εμφανίστηκε σε μεγάλες παραγωγές του Χόλιγουντ, όπως «Ace Ventura: Pet Detective», «Armageddon» και «Blade», καθώς και στα μουσικά βίντεο της Madonna «Erotica» και «Deeper and Deeper».

Η πιο πρόσφατη κινηματογραφική του εμφάνιση ήταν στην ταινία «The Secret Agent» του Κλέμπερ Μεντόνσα Φίλιο.

Ο Ούντο Κιρ γεννήθηκε ως Ούντο Κίρσπε στην Κολωνία, σε ένα νοσοκομείο που βομβαρδιζόταν από τις Συμμαχικές Δυνάμεις. Δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα του και πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια. Εργάστηκε σε εργοστάσιο πριν μετακομίσει στο Λονδίνο σε ηλικία 18 ετών, όπου ήρθε σε επαφή με τον Φασμπίντερ.

«Μου άρεσε η προσοχή, γι’ αυτό έγινα ηθοποιός», είχε δηλώσει στο Variety μόλις πριν από ένα χρόνο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κινηματογραφικός προβολέας
ΔΙΕΘΝΗ

Βενετία: Ο Νάνι Μορέτι διχάζει με την ταινία του στο 83ο Φεστιβάλ

Η νέα ταινία του Νάνι Μορέτι, «It will happen tonight», διαγωνίζεται στη Βενετία και διχάζει το κοινό. Πρόκειται για μια ρομαντική, σχεδόν σουρεαλιστική κομεντί με ήρωες έναν Γάλλο και μια Ιταλίδα που ερωτεύονται απρόσμενα.
Κινηματογραφικός προβολέας
ΔΙΕΘΝΗ

Έφυγε από τη ζωή στα 77 του ο σκηνοθέτης Τόνι Γκάτλιφ στη Γαλλία

Ο Γάλλος σκηνοθέτης Τόνι Γκάτλιφ, γνωστός για τις ταινίες του γύρω από την τσιγγάνικη κουλτούρα, πέθανε σε ηλικία 77 ετών στην Αρλ. Η οικογένειά του τον αποχαιρέτησε ευχαριστώντας τον για τη δημιουργικότητα και τη γενναιοδωρία του.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία κλείνει τα παραρτήματα του ινστιτούτου Γκέτε (ΥΠΕΞ)

Η Ρωσία ανακοινώνει το κλείσιμο παραρτημάτων του Ινστιτούτου Γκέτε ως απάντηση στο κλείσιμο του Σπιτιού της Ρωσίας στο Βερολίνο, μετά από κατηγορίες της Γερμανίας για ρωσικό σχέδιο επίθεσης με drone σε αεροδρόμιο της Λειψίας.
Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Μικρή άνοδος στα έσοδα των θερινών ταμείων κινηματογράφου

Η καλοκαιρινή κινηματογραφική περίοδος στην Κίνα έκλεισε με έσοδα ύψους 12,5 δισ. γιουάν, παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ο αριθμός των εισιτηρίων άγγιξε τα 340 εκατομμύρια.
Μέρλιν Μονρόε φωτογραφία
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Μέρλιν Μονρόε: 64 έτη από τον θάνατό της, τι είχε δηλώσει για την Ελλάδα

Πριν λίγες μέρες συμπληρώθηκαν 64 χρόνια από το θάνατο της Μέριλιν Μονρόε, φέρνοντας ξανά στο φως τη σπάνια συνέντευξή της στον Αλέκο Λιδωρίκη, όπου μιλά για την επιτυχία, τον έρωτα, την Ελλάδα και τις προσωπικές της ανησυχίες.